Vorige pagina

Leerlingen van het 2e leerjaar Technasium van Da Vinci College Kagerstraat hebben in opdracht van Van der Linde Catering en de Hortus botanicus Leiden gewerkt aan het bedenken van een duurzaam gerecht om te serveren in het Hortus Grand Café. Uit alle gerechten die zijn bedacht, is een top drie gekozen die werd geserveerd in het Da Vinci Menu.

Na onderzoek van het bedrijf (locatiebezoek met rondleiding in de keuken, Oranjerie en in de groente- en kruidentuin van de Hortus) hebben de leerlingen een bedrijfsprofiel geschreven over Van der Linde Catering en een idee gekregen over de verwachtingen van het bedrijf en de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarna hebben ze receptuur geschreven, voedingswaarden en verkoopprijs berekend, gekookt, geproefd, verbeterd en uiteindelijk hun gerecht gepresenteerd aan Van der Linde Catering en aan de Hortus in de vorm van een proeverij. Er is door de 2e klassers van het Da Vinci College Kagerstraat enthousiast gewerkt. Uiteindelijk hebben Van der Linde en de Hortus een top drie van gerechten uitgeroepen, die samen het Da Vinci Menu vormden. Het lunchmenu kostte € 12,50 en bestond uit een brandnetelsoep, 5 spices pompoenbroodje en lasagne met pompoen & ricotta.
Let op: het Da Vinci Menu is niet meer te bestellen in het Hortus Grand Café.

Het Technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bètaonderwijs op havo en vwo. Centraal binnen het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Samenwerken met bedrijven aan echte opdrachten is voor leerlingen een heel inspirerende manier van leren.
 

Bij ons leer je de wereld kennen