Vorige pagina

Zo’n 200 pabodocenten en -studenten, leerkrachten, NMEers, bestuurders, opleidingsmanagers en andere betrokkenen kwamen op woensdagmiddag 8 februari 2017 naar Windesheim voor een inspirerende conferentie ‘The Whole School Approach’ georganiseerd door Duurzame PABO, het netwerk van pabo’s en basisscholen die actief bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

De Hortus botanicus Leiden nam deel via het netwerk ‘Leren doe je Samen’, een samenwerkingsverband van natuurhistorische musea (www.lerendoejesamen.net).

In het kader van Big Picnic had Big Picnic adviesraadlid Rob Baan van Koppert Cress doosjes met allerlei heerlijke cressjes gesponsord. In drie workshoprondes onderzochten 25 congresdeelnemers deze cressjes, om er inspiratie uit te halen voor een educatief spel. 

Het leverde een levendige wisselwerking van kennis en ideeën op, en de nodige waardevolle nieuwe contacten. Alle deelnemers kregen in hun ‘goodiebag’ het boekje ‘Smaken uit de Hortus botanicus Leiden’, met acht recepten van culinair journalist Onno Kleyn, mee; met daarin een brief met aankondiging van Big Picnic activiteiten in 9 botanische tuinen in Nederland in 2018.

Dank Duurzame PABO voor de gastvrijheid en Leren doe je Samen voor de organisatie van de informatiestand en de workshops.

 

Bij ons leer je de wereld kennen