Vorige pagina

Paprika (Capsicum annuum-cultivar) behoort tot de nachtschadefamilie (Solanaceae). Andere cultivars van Capsicum annuum zijn onder meer Chilipepers; de grens tussen paprika en peper is niet scherp te trekken. Hartige vruchten als tomaten, paprika en pepers worden vruchtgroenten genoemd. De pittige smaak dient niet om zaadverspreiders aan te lokken maar om zaaddieven af te schrikken.

Zomer
Voor 4 personen

  • 6 rode paprika’s
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 2 bouillonblokjes
  • 3-5 eetlepels Thaise vissaus
  • chilivlokken naar smaak
  • 100 g cashewnoten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de paprika met de bolle kant boven in een ovenschaal en blaker ze 12-15 minuten in de oven, tot het vel duidelijk los komt. Haal ze uit de oven, denk de schaal af met aluminiumfolie en laat een paar minuten staan. Haal nu een voor een de stukken paprika eruit - vouw de folie weer terug - en verwijder zoveel mogelijk het vel.

Fruit de sjalot en knoflook in de olie tot de knoflook geurt en kleurt. Bak de tomatenpuree een minuutje mee en voeg dan de paprika’s en kokosmelk toe, plus 0,75 liter water en de bouillonblokjes. Laat zachtjes 5 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng stevig op smaak met vissaus en chilivlokken. Verdeel de soep over borden en strooi in elk wat cashewnoten.


 

Bij ons leer je de wereld kennen