Vorige pagina

Volwassenen, jongeren en kinderen kunnen jaarrond speuren naar stoepplantjes met het nieuwe Stoepplantjeskleurboek. Ziet u een plant die u nog niet eerder tegenkwam? Kleur de tekening in, en schrijf erbij waar je de plant zag en wat je opviel. Zo wordt het kleurboek uw persoonlijke verslag van en heel jaar stoepplantjes.

Nathalie Tirion tekende voor elke week van het jaar een ander stoepplantje om in te kleuren. Het boek biedt ruimte om notities te maken over de vindplaats en bijzonderheden. Zo wordt het in de loop van het jaar een persoonlijke stoepplantjesverzameling! Het inkleuren van de vaak petieterige plantjes vraagt al wat kleurvaardigheid. Maar iedereen, van 8 tot 108, kan er iets prachtigs van maken.


Het boek telt 130 pagina's, formaat 22x22 cm. Het is dankzij een sponsorbijdrage te koop voor slechts €7,50. Het is exclusief verkrijgbaar bij de Hortus botanicus Leiden en bij een aantal andere botanische tuinen; tijdens de lockdown kunt u het online bestellen via de webshop van de Hortus: hortusathome.nl.

Over de tekenaar
Nathalie Tirion (1994) woont in Enschede. Zij maakte de tekeningen voor het kleurboek in de zomer van 2020, in het kader van een stage voor de Hortus botanicus Leiden.
In de zomer van 2017 volgde Nathalie een cursus botanisch tekenen in de Hortus botanicus Leiden bij docente Anita Walsmit Sachs. Ze was met voorsprong de jongste cursiste en viel op door haar grote vaardigheid. Nathalie houdt van planten: ze rondde de opleiding bloemsierkunst op niveau 2 en 3 af en bij het verschijnen van dit boek is ze bezig met het vervolg op niveau 4. Daarnaast werkt ze aan een portfolio - misschien om zich in de toekomst voor een kunstacademie in te kunnen schrijven, of om haar bloemsierkunst opleiding met botanisch tekenen te combineren.
Nathalie heeft nog veel meer plannen: een boek met botanische tekeningen van bloemen uit Zuid-Amerika maken en de technieken van het botanisch tekenen beter ontwikkelen, zodat ze later haar eigen botanische atelier kan openen en cursussen kan geven. ’Ik hoop met deze cursussen mensen enthousiast te maken voor het botanisch tekenen, en misschien zouden ze net als ik het ambacht/beroep in leven willen houden.’
Met haar tekeningen voor deze uitgave draagt Nathalie bij aan het verspreiden van de kennis over stoepplantjes. Hopelijk is het inkleuren een stimulans om zelf te gaan tekenen als u eens een stoepplantje tegenkomt dat niet in dit boek staat

Klik hieronder voor een filmpje over het boekje.
 

Bij ons leer je de wereld kennen