Vorige pagina

Op initiatief van Dr. Leonie C.M. Kaptein verkoopt de Hortus bijzondere tulpen. De kopers maken kans op een wetenschappelijke analyse van hun tuin- of potgrond. Wie de gelukkigen zijn wordt op een bijzondere manier vastgesteld: één van de tulpen uit het zakje kan afwijkend zijn van kleur. Wie dat geluk heeft krijgt dan de kans om de biodiversiteit van z'n tuinaarde te laten analyseren door het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) (Hogeschool Leiden) in overleg met tulpenexperts.

In totaal zullen vijftig bodemmonsters worden geselecteerd. Een bijzonder originele manier om de inwoners van Leiden bij dit onderzoek te betrekken. In juli 2022 worden de resultaten van de metagenomics analyse gepresenteerd aan alle betrokkenen bij het citizen science onderzoek en belangstellenden op het gebied van biodiversiteit.

Ga dus naar de Hortuswinkel en schaf een zakje Tulipa 'Masterpeace' aan: rode, biologische tulpenbollen, en draag bij aan dit onderzoek. Volgend voorjaar zullen de tulpen ook in de Hortus in bloei staan.

Een pakje Tulipa ‘Masterpeace’, tien stuks compleet met aanwijzingen voor het planten, kost € 4,99. Zaterdag 30 oktober 2021 wordt officieel gestart met de Tulpenmanie door het planten van tulpenbollen in de binnentuin van BplusC. 

www.tulpenmanie.org

Bij ons leer je de wereld kennen