Vorige pagina

HORTUS PLANTENMARKT OP 12 MEI: DÉ DAG VOOR MENSEN MET GROENE VINGERS 

12 Mei is het weer zover: de jaarlijkse plantenmarkt in de Hortus botanicus Leiden. Ook dit jaar presenteren bekende en nieuwe kwekers en verenigingen u hun mooiste aanbod onder de monumentale Hortusbomen. Met meer dan 30 kramen is de plantenmarkt het ultieme uitje voor Moederdag!

Voor iedereen wat wils…
Verrijk je huis of tuin met speciale en exclusieve aanwinsten zoals een bonsai, diverse bloembollen of een echte vleeseter. Maar, wie denkt dat je er alleen voor planten terecht kunt, heeft het mis. Ook voor plant-gerelateerde zaken als handgemaakt porselein en botanische boeken en –tekeningen bent u op de juiste plek. 

Een vol programma 
Naast de markt zijn er ook allerlei workshops, lezingen en demonstraties te volgen. Wat dacht u van een mini-workshop waarbij u uw eigen blauwdruk van een gedroogde plant maakt? Of kom kijken in het Bijenlab, waar gedurende de hele dag honing wordt geproefd en korven worden gevlochten. Maar ook voor vragen over planten bij u thuis kunt u tijdens het planten spreekuur terecht bij kaschef Rogier van Vugt. Voor de kleintjes is er de kinderactiviteit ‘Botanic Guardian’ waarbij kinderen van 6 tot 11 jaar tijdens een geheime missie de krachten van planten en van zichzelf kunnen ontdekken. Kortom, er is voor jong en oud van alles te doen!  

De markt is van 10 uur tot 17 uur en bezoekers betalen regulier Hortusentree. Bent u Hortusvriend of heeft u een Museumkaart, dan heeft u vrij entree. Voor het volledige programma en het inschrijven voor de diverse programmaonderdelen gaat u naar onze website. 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of op T. 071-5275231.

Bij ons leer je de wereld kennen