Vorige pagina

In juni, juli en augustus is de Hortus botanicus Leiden op woensdagavonden tot 21:00 uur geopend. Naast dat bezoekers een paar uur langer van de tuin en kassen kunnen genieten, valt er ook van alles te beleven: geniet van muzikale optredens, ontspan tijdens meditatie- en yogalessen, spijker je tekenvaardigheden bij en kom samen met vrienden en familie om je plantenkennis te testen bij de spellentafel.

Ontspannen
Even van de alledaagse chaos ontsnappen, bewegen en de rust opzoeken, waar kan dat beter dan in de natuur? Tijdens de meditatieles van Manasvi leert u verschillende meditatietechnieken die voor meer aarding, balans en plezier zorgen. Tijdens de Vinyasa Flow yogales breng je lichaam en geest in beweging tijdens staande, balancerende en liggende houdingen. Boek je een ontspanningssessie op 1 juni, 6 juli of 3 augustus? Dan kunt u de avond extra zen afsluiten met de klanken van het optreden door Maaike de Wijs, die het Chinese harpinstrument de guzheng bespeeld.

Kennis opdoen
Naast ontspannende activiteiten, staan er ook educatieve activiteiten op het programma. Wandel met Hortuslesgevers Maxime en Hanneke tussen de bloemen en planten en leer hoe je je waarnemingen snel op papier kunt schetsen, test je plantenkennis bij de spellentafel of volg een rondleiding over diverseonderwerpen in ons jaarthema ‘Wetenschap’. Ook worden er tijdens de woensdagavondopenstellingen lezingen georganiseerd, waaronder van fotografen Robert Knoth en Antoinette de Jong, die over hun project Tree and Soil vertellen. Zij legden vijf jaar lang het landschap rond het atoomrampgebied in Fukushima vast en combineerden de beelden met historisch materiaal.

Ook zijn er deze zomer drie tijdelijk tentoonstellingen in de tuin te zien, dit keer verzorgd door een groep studenten die onderzoek doen naar het seksleven van planten en de relatie tussen mens en plant in het dagelijks leven.

Hortus Grand Café
Het Hortus Grand Café is deze zomer elke woensdagavond geopend van 18:00 tot 21:00 uur en serveert elke week speciaal ‘gerecht van de dag’.

Voor bepaalde activiteiten is een inschrijving vereist, kijk hiervoor en voor de volledige programmering op de website.

----EINDE BERICHT----

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie, communicatie@hortus.leidenuniv.nl of T. 071- 5275231. Beeldmateriaal kunt u downloaden via deze link.

Bij ons leer je de wereld kennen