Vorige pagina

In de nazomer van 2016 organiseert de Hortus een kleine tentoonstelling de Oude UB aan het Rapenburg. Bezoekers kunnen hier kennismaken met een van de beroemdste hortulanussen van de Leidse Hortus. Heinrich Witte.

Pers - Hortulanus Witte

Vanaf vrijdag 19 augustus tot en met vrijdag 3 november 2016 is in de Oude UB aan het Rapenburg in Leiden een kleine tentoonstelling te zien over een onbekende maar bijzondere man: Heinrich Witte. Witte was hortulanus in de Hortus botanicus Leiden van 1855-1898. Dit betekende dat hij meer dan veertig jaar verantwoordelijk was voor het dagelijks reilen en zeilen van de tuinen en kassen 

Tentoonstelling

De tentoonstelling in de Oude UB staat in het teken van H. Witte en zijn hortulanusschap in Leiden. In de opstelling is een selectie te zien van boeken van en over H. Witte, afkomstig uit de verzameling van Daan Smit en van de Hortus botanicus Leiden. Het wordt gecompleteerd met een kleine opstelling van kunstenares Jops Jacobs en werk gemaakt door leden van de Nederlandse vereniging van Botanisch kunstenaars. Bezoekers kunnen iedere werkdag van 8.00 – 18.00 uur gratis de Oude UB bezoeken.

De Oude UB is gelegen schuin tegenover de Hortus op Rapenburg 70. Een bezoek is dus goed te combineren. 

Locatie Oude UB

Download bestanden

Beeldmateriaal Hortulanus Witte

Bij ons leer je de wereld kennen