Vorige pagina

De Hortus is na een lange periode weer geopend. Hoe werkt zo'n bezoek aan de Hortus nu precies? Natuurlijk zijn er door het virus wel een aantal zaken veranderd. Op deze pagina leest u wat er momenteel wel en niet kan.

De Hortus is open. Ook de Tropische Kassen, de Wintertuin en het Hortus Grand Café zijn weer open. De Tropische Kassen gaan om 11:00 uur open. Vanaf 26 juni vervalt de mondkapjesplicht en is vooraf reserveren niet meer vereist. Ook rondleidingen zijn weer mogelijk.

Neem tijdens uw bezoek ook een kijkje in het bezoekerscentrum van de Sterrewacht. Deze is in het weekend geopend van 10.00-18.00 uur. Momenteel is daar de kunstwetenschappelijke tentoonstelling de 'Drake Equation' te zien. Ook kunt u in het weekend een inlooprondleiding volgen, meer informatie vindt u hier.

Update vanaf 26 juni 2021:
• Vanaf 26 juni is het niet meer verplicht om van tevoren te reserveren voor een bezoek aan de Hortus. Wel blijven we adviseren om vooraf te reserveren om rijen te voorkomen. Als u zeker wilt weten dat u gelijk naar binnen mag, reserveer dan een ticket.
• Vanaf 26 juni is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de Hortus, tenzij het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. We vertrouwen erop dat onze bezoekers dit zelf in kunnen schatten. We blijven adviseren om voor de zekerheid een mondkapje op zak te hebben.
• Vanaf 26 juni zijn rondleidingen buiten weer mogelijk. Bekijk de mogelijkheden.

Huidige coronamaatregelen in de tuin:
• Houdt 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers. In de Hortus geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5m2.
• Groepen zijn niet groter dan 4 personen of 1 huishouden.
• Kom alleen als u zich gezond voelt. Dus geen van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging. Bij aankomst vindt een checkgesprek plaats.

Aanvullende informatie:
•Onze openingstijden zijn maandag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur (laatste entree 17:30 uur). Op woensdagavond blijft de Hortus open tot 21:00 uur.
•Van 2 juni tot 1 september 2021 doet de Hortus een proef met een tweede ingang aan de Sterrenwachtlaan. De openingstijden van de ingang zijn: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur. In verband met de woensdagavondprogrammering is de ingang ook tussen 18.00-21.00 uur te gebruiken. De tweede ingang is gesloten bij code oranje/code rood of bij weersvoorspellingen met de hele dag regen (op basis van de weerapp Buienradar).
• Het Hortus Grand Café is zeven dagen per week geopend, van 10.00-18.00 uur. Op woensdagavond blijft het café open tot 20:00 uur. Reserveer een tafel via https://www.hortusleiden.nl/tafel-reserveren
• De winkel is zeven dagen per week geopend, van 10:00 tot 18:00 uur. De laatste entree is om 17:30 uur. 
• De toiletten in de Wintertuin, in de Sterrewacht en in het Tuinhuis zijn geopend tussen 10:00 en 18:00 uur. 
• Maakt u bij een bezoek aan de Hortus gebruik van het OV? Koop een kaartje voor de Hortus vanaf 10.00 uur en niet later dan 14.00 uur, om het OV in de spits niet te belasten. Vermijd het OV wanneer dat kan. Meer informatie over parkeren vindt u hier.
• Meer informatie over de verhuur van evenementenlocaties vindt u hier.

De COVID-19 bezoekersvoorwaarden vindt u hier. Voor de algemene Hortus- en aanvullende COVID-19 huisregels klikt u hier.

Bij ons leer je de wereld kennen