Vorige pagina

Hoe werkt zo'n bezoek aan de Hortus nu precies? Natuurlijk zijn er door het virus wel een aantal zaken veranderd. Op deze pagina leest u wat er momenteel wel en niet kan.

In verband met de lockdown is de Hortus gesloten, ten minste tot en met 26 mei 2021. Een bezoek aan de Hortus is voorlopig helaas niet mogelijk, maar vanaf woensdag 28 april 2021 mogen we enkele versoepelingen met betrekking tot ons terras en Hortuswinkel doorvoeren. 

Vanaf woensdag 28 april mag de Hortus zijn terras en winkel heropenen. Naast het bekende Curatorenterras achter de Wintertuin, komen er twee nieuwe terrassen bij. Eén naast de hoofdingang van de Wintertuin en één aan de voorkant van de Wintertuin, onder de Goudenregen. Hoe gaat een bezoek aan het terras van het Hortus Grand Café in zijn werk?

  • De terrassen zijn zeven dagen per week geopend, van 12.00-18.00 uur.
  • Het is verplicht om van tevoren een plek op het terras online te reserveren via https://www.hortusleiden.nl/tafel-reserveren. Op rustige momenten is het ook mogelijk om ter plekke te reserveren.
  • Meldt u zich voordat u gaat zitten eerst bij de statafel op het terras achter de Wintertuin. Er wordt u een tafel aangewezen waar u plaats kunt nemen.
  • De verplichte gezondheidscheck en registratie gebeuren via een QR-code die u op de tafel aantreft. Scan de QR-code en doorloop alle stappen.
  • Op de nieuwe terrassen (aan de kopse kant van de Wintertuin en aan de voorkant van de Wintertuin) kunt u alleen een bestelling plaatsen via de QR-code die u op de tafel aantreft. Op het bekende Curatorenterras achter de Wintertuin kunt u een bestelling plaatsen via de QR-code en/of kunt u uw bestelling doorgeven aan onze medewerkers.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van onze medewerkers en de andere gasten op het terras.

Het Hortus Grand Café afhaalpunt is elke dag geopend van 09.00-18.00 uur. Het afhalen van uw bestelling vindt vanaf 28 april binnen aan de bar plaats en niet meer via het afhaalraam. U kunt ook een door onze chefkok samengestelde horecabox afhalen. Plaats vooraf uw bestelling. Afhaalproducten mogen niet op terras worden genuttigd. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

De Hortuswinkel mag weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. De winkel is zeven dagen per week geopend, van 10:00 tot 18:00 uur. De laatste entree is om 17:30 uur. Er mogen maximaal twee klanten op hetzelfde moment in de winkel aanwezig zijn. Houd ook hier altijd 1,5 meter afstand van elkaar en onze medewerkers.

De toiletten in de Wintertuin zijn geopend tussen 9:00 en 18:00 uur. Het dragen van een mondkapje is hier ook verplicht.

 

Reserveer een tafel
Bij ons leer je de wereld kennen