Vorige pagina

De Hortus is na een tijdelijke sluiting vanwege landelijke COVID-19 maatregelen weer geopend vanaf 1 juni 2020. We zijn ontzettend blij om u weer te mogen ontvangen en te laten genieten van onze tuin en kassen. De afgelopen weken is de Hortus - met zorg voor personeel en bezoeker - zo ingericht om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wees welkom en ervaar het vakantiegevoel dichtbij huis tussen het tropisch groen.

Maar hoe werkt zo'n bezoek aan de Hortus nu precies? Natuurlijk zijn er door het virus wel een aantal zaken veranderd. Zo willen we het bezoek zo veel mogelijk over de dag spreiden om rijen en opstoppingen en dus onveilige situaties te voorkomen. Waar u in ieder geval rekening mee moet houden bij een volgend bezoek is:

  • Onze openingstijden zijn 10.00 tot 18.00 uur. De Tropische Kas is geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Let op: de orchideeënkassen zijn gesloten in verband met de doorstroom.
  • U heeft de keuze uit twee looproutes die op de plattegrond staan aangegeven. 
  • Individuele bezoekers van de Hortus hoeven geen tijdslot meer te boeken. Reserveren is niet meer een vereiste. Bezoekers hoeven geen gezondheidsverklaring meer te tekenen. De aangegeven looproutes en de 1,5 meter-regel blijven gelden. 
  • Kom alleen als u zich gezond voelt. Dus geen van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Maakt u bij een bezoek aan de Hortus gebruik van het OV? Koop een kaartje voor de Hortus vanaf 10.00 uur en niet later dan 14.00 uur, om het OV in de spits niet te belasten. Vermijd het OV wanneer dat kan. Meer informatie wat betreft parkeren vindt u hier.
  • Rondleidingen/groepsbezoeken zijn weer mogelijk tot een maximum van 55 personen, maar alleen op reservering (hortus@hortus.leidenuniv.nl / 0715275144). Groepen houden zich aan de huisregels en houden 1,5 meter afstand van elkaar en andere bezoekers. Het is als groep helaas niet mogelijk om gezamenlijk de kassen te betreden; het is geen probleem als deelnemers de kassen individueel bezoeken.
  • Eventuele bagage kunt u opbergen in de daarvoor bestemde lockers in de Wintertuin. 
  • In het Hortus Grand Café en de winkel kunt u alleen pinnen.
  • De toiletten in de Wintertuin zijn niet toegankelijk, bezoekers kunnen uitsluitend gebruik maken van toilet in Oranjerie en Tuinhuis. Ook de toiletten van het Sterrewacht bezoekerscentrum zijn gesloten (het Sterrewacht bezoekerscentrum is überhaupt tot 1 september gesloten).

De COVID-19 bezoekersvoorwaarden vindt u hier. Voor de algemene Hortus- en aanvullende COVID-19 huisregels klikt u hier.

Bij ons leer je de wereld kennen