Vorige pagina

Bij de Hortus krijgt u altijd een gratis wandelboekje met een speciaal thema. In 2016 is het Japan en Von Siebold; vanaf april 2017 is ‘Kroonjuwelen uit de kassen’ beschikbaar.

 

Japan en Von Siebold

In 2016 gedenkt de Hortus de 150-jarige sterfdag van Von Siebold. Meer dan tien originele planten die hij uit Japan meebracht groeien nog steeds in de Hortus. Wandel door de tuin langs deze originele Von Siebold-exemplaren en lees meer over de sfeervolle Von Siebold gedenktuin. Deze gids is ook online te lezen. De route is gratis te downloaden via IZI App.

Hortus botanicus Leiden 425 jaar

In 2016 vierde de Hortus zijn 425ste verjaardag. Dit werd gevierd met een speciaal boekje dat bezoekers gratis meekregen. Ondertussen is de papieren versie schoon op, maar u kunt deze mooie uitgave nog online lezen.

Clusius

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de eerste Prefect van de Hortus botanicus Leiden: Carolus Clusius. Deze zestiende eeuwse plantkundige kweekte de eerste grote tulpencollecties in Nederland en was verantwoordelijk voor de Hortus in het prille begin. De Clusiustuin is naar hem vernoemd. Dit boekje is ook in het Engels verkrijgbaar.

Vogelwandeling

Bent u een liefhebber van vogels? Ontdek de verschillende vogelsoorten in de Hortus met deze wandeling. Het boekje bevat foto’s van alle vogelsoorten die de afgelopen vijfentwintig jaar in de tuin zijn waargenomen door rondleider en vogelkenner Hans Adema. In dit boekje kunt u noteren welke vogels u zelf in de Hortus hebt gezien.

Bij ons leer je de wereld kennen