Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Stekjesruilmiddag

Planten werken goed op je mentale gesteldheid en het in leven houden van een plant maakt trots. Vooral als het lukt om een plant te stekken. Tijdens deze stekjesuitwissel is het mogelijk om je plantenfamilie uit te breiden en een ander blij te maken met een stekje van jou! Ook is er tijd om plantentips met elkaar uit te wisselen.

Lees meer

Midzomernacht

Op 21 juni viert Hortus botanicus Leiden de Midzomernacht – de langste dag van het jaar. Van 19:30 tot 00:00 uur kunnen bezoekers genieten van muziek, voorstellingen, kunst, wetenschap en bloemen die alleen ’s avonds volop geuren.

Lees meer

Baby op het blad

Laat je kindje (tot 6 maanden oud) fotograferen op het blad van Victoria amazonica, de reuzenwaterlelie in onze Victoria Kas.

Lees meer

Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen is de Hortus gratis te bezoeken. Er worden ook een aantal speciale activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Nacht van Ontdekkingen

De Hortus doet mee met de Nacht van Ontdekkingen. Tijdens de Nacht van Ontdekkingen kun je op ontdekkingstocht. Naast thema’s rondom kunst en wetenschap ontdek je beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen