Vorige pagina

Tussen 14 en 22 oktober zijn er allerlei activiteiten in de Hortus. Op veel middagen kunnen kinderen in het Pop Up kasje in de Wintertuin proefjes komen doen. Aanmelden hoeft niet: kom met uw kinderen, klein- of buurkinderen langs.
Op donderdag 19 oktober is er een bijzondere rondleiding in de Chinese kruidentuin.
Willen de kids nog best even wandelen? Er is een leuk nieuw boekje over vleesetende planten; vraag erom bij de entree.

De Tuin als Lab in de herfstvakantie

Er is een jonge onderzoeker aan het werk in de pop-up kas in onze wintertuin, op zaterdag 14, zondag 15, woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondagmiddag 22 oktober; steeds tussen 14.00-16.00 uur.
Op zaterdagmiddag 21 oktober is er ook een jonge kunstenaar aan het werk, Jan Köhler.

 

Kinderrondleiding Chinese kruidentuin

19 oktober 14.00-15.30 uur
In de Hortus is een Chinese kruidentuin, een mooi plekje met rondom bamboe, paden van gladde kiezelstenen en perken vol planten. Marisa Bantjes vertelt je waarvoor die planten in het oude China gebruikt worden. Zij kan bijna al je vragen over China en de Chinese cultuur beantwoorden, en verstaat zelfs Chinees. Vandaag spreekt ze gewoon Nederlands, en laat ze je allerlei planten zien, ruiken en als je dat wilt ook proeven. Meld je aan want er kunnen maar 15 kinderen meedoen. Graag aanmelden.

Speuren naar vleesetende planten

Je kunt ook zelf op stap met een wandeling langs vleesetende planten of een speurtocht door de tropische kassen. De boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Als je alle vragen goed hebt ingevuld, ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar.

 

Kom langs met uw (klein)kinderen, fijn wandelen in de herfstige Hortus, leren en doen in de Wintertuin en opwarmen in het café. 

 

 

 

Bij ons leer je de wereld kennen