Vorige pagina

Van 30 september t/m 6 oktober is de landelijke Week van de Biologie. Het Verwonderpaspoort organiseert op 5 oktober een mini wetenschapsfestival met korte praatjes en workshops. Kom met uw (klein/buur) kinderen kijken, genieten, verwonderen en leren. Locatie is de Wintertuin. Kids met een Verwonderpaspoort mogen gratis de Hortus in EN mogen drie mensen gratis meenemen! Voor anderen geldt het regulier entree - dus met Museumkaart en Vriendenkaart vrij entree, verder gebruikelijke toegangsprijs.

Kom op zaterdag 5 oktober met je kinderen naar het Mini-wetenschapsfestival bij de Hortus botanicus in Leiden! Hortus prefect Paul Keßler opent het festival om 12:00 uur. Kinderen doen mee aan een workshop wetenschappelijk tekenen, ontwerpen hun eigen alien en mogen zelf DNA isoleren uit fruit. Een speurtocht laat ze vleesetende planten van dichtbij zien en tijdens een show and tell op de evolutiebrug krijgen ze alles te horen over de evolutie van planten. Onder het genot van poffertjes luisteren ze naar de verhalen van Leidse onderzoekers. 

Er is plek voor 100 kinderen dus geef je snel op! Kinderen met een Verwonderpaspoort mogen gratis met 3 anderen (kinderen of volwassenen) naar binnen, maar je moet je wel even aanmelden om je gratis tickets per mail te ontvangen.

Bij ons leer je de wereld kennen