Vorige pagina

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een meditatieles en voed je creatieve geest tijdens een spellenavond. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder het volledige programma van vandaag.

Meditatie 
Beleef de Hortus deze zomer op unieke wijze. Ervaar hoe de natuur kan helpen om dichter bij de ware natuur te leven. Maak kennis met verschillende meditatietechnieken die voor meer balans, aarding en plezier zorgen. De meditatielessen worden gegeven door Manasvi. 
Van 18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje en/of meditatiekussen mee te nemen  

Vinyasa Flow  
(for Dutch & English speakers) 
Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. De asana’s (houdingen) worden samen met de ademhaling beoefend. U flowt tijdens de les van de ene naar de andere houding. Er komen staande, balancerende en liggende houdingen voorbij.  
18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje mee te nemen. 

English:
Vinyasa Yoga is a dynamic form of yoga. The asanas (postures) are practiced along with the breath. You will flow from one posture to another during the class. Relax during standing, balancing and lying postures.
6:00-7:00 pm. Registration is required. Please bring your own yoga mat. 

Spellenavond: Test je plantenkennis 
Schuif aan bij de spelletjestafel van Thal en Nuala en speel met uw eigen gezelschap of met andere bezoekers. Steek iets op over planten, steek uw medespelers de loef af maar vooral: heb plezier en geniet van de mooie Hortus. Vanavond extra aandacht voor biomimicry.
Op inloop van 18:00 – 21:00 uur.

Grand Café
Elke woensdagavond zijn de tuin en het Hortus Grand Café geopend van 18:00 tot 21:00 uur. Op het terras in de laatst zonnestralen zal het Hortus Grand Café elke woensdagavond een ander ‘gerecht van de dag’ serveren.   

Wij zijn trots op onze regio met een rijk aanbod aan aardappelen, groenten, fruit, vlees, vis en zuivel. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om niet alleen lekkere en gezonde maaltijden te maken, maar vooral rekening te houden met de ecologische voetprint. De lokale seizoengebonden ingrediënten leveren wij via de kortste weg als heerlijke maaltijd bij u op het bord. De maaltijden worden dagelijks vers bereid in de keuken van Van der Linde Catering + Evenementen.  

Gerecht van de dag menu:  

Samen met onze chef hebben wij voor u een menu voor de woensdagavond samengesteld. Elke woensdagavond is een keuze uit twee verschillende gerechten van de streekkantine. Om zeker te zijn van een tafel is reserveren aan te raden.

De volgende gerechten worden vandaag geserveerd:

  • Lams tajine met abrikozen en couscous 
  • Vegan rendang met pilavrijst

Los te bestellen gerechten:  

  • Rode paprika soep met cashewnoten, kokosmelk en een handje tuinkruiden 
  • Soep van het Seizoen Wisselende soep uit het seizoen van “no waste” ingrediënten 
  • Couscoussalade met zongedroogde tomaat, zwarte olijven en groene kruiden  
  • Quinoa salade peulvruchten, zoete aardappel en tuinkruiden 
  • Broodplankje met smeersels
Bij ons leer je de wereld kennen