Vorige pagina

In het voorjaar kijkt u in de Hortus uw ogen uit. Bloeiende bolgewassen voeren de boventoon en zijn overal in de tuin te zien. Geniet van een bloemenzee van wel honderden bloeiende planten, van sneeuwklokjes tot sterhyacinten, vingerhelmbloem en narcissen.

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens de voorjaarsvakantie? De Hortus organiseert deze lente tal van evenementen en activiteiten, zoals rondleidingen, markten en feestelijke avonden zoals de Midzomernacht. Bekijk de programmering.

Wat is er in de tuin te zien?
De lente staat in het teken van bol- en knolgewassen. Door de hele tuin heen zijn ze aangeplant. De echte juweeltjes staan in de Bollenkas, een speciaal kasje dat de optimale omstandigheden voor bolgewassen biedt. Elke week zet bollenverzorger Jaco hier verse bloeiende bol- en knolgewassen in. Verderop, in de verhoogde bollenbak, is de geschiedenis van de bollenteelt geïllustreerd. U ziet waar en hoe bollen en knollen van nature groeien en het verloop van wilde naar gecultiveerde tulpen, keizerskronen, hyacinten en meer.

De alleroudste plant in de Hortus is de gouden regen, een boompje bij de ingang van de Hortus waarvan de plantingsdatum getraceerd kan worden naar 1601. Hij bloeit nog elk voorjaar rijkelijk met tientallen ranken goudgele bloemen. Een lust voor het oog.

De echte klapper van het voorjaar groeit in de Tropische Kas. Beklim de trap naar de eerste verdieping en bewonder de Jadebloem in bloei. In maart en april produceert de plant meterslange ranken met een cascade van felblauwe bloemen. De blauwe kleur is zo uniek, foto's doen er geen recht aan. Die moet u zeker in het echt bekijken!

Bestel tickets
Bij ons leer je de wereld kennen