Vorige pagina

Borduur nu mee aan het bos van draad van kunstenares Sara Vrugt. Dit kunstwerk van honderd vierkante meter wordt gemaakt in verschillende pop-up ateliers: deze zomer strijkt het tot en met 30 augustus 2020 neer in de Leidse Hortus.

Van januari tot half maart is gewerkt in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Inmiddels hebben al 350 borduurders duizenden steekjes gezet. In Amsterdam streek het atelier in de late lente neer. Na de Hortus in Leiden reist het atelier door naar Arnhem. Het kunstwerk zal in 2021 in Museum Panorama Mesdag te zien zijn. Vervolgens wordt er een echt bos van honderdduizend bomen geplant. 

Wilt u ook positief bijdragen? 
Sara Vrugt ontwerpt met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Ze viert de natuur en het belang ervan met dit bijzondere project. En u kunt meedoen! Sara Vrugt: ‘Samen zetten we de kunst in als vorm van verzet én gaan we levende bomen planten: activisme was nog nooit zo aangenaam.’ 

Meedoen kan op drie manieren:

  • Borduur mee en leer de mooiste steken om daarmee de geborduurde bomen te creëren. Ervaring is geen vereiste en er is ruimte voor eigen creatieve inbreng.
  • Vertel in het atelier uw natuurverhaal; een anekdote, een sterk verhaal of de herinnering aan uw eerste klimboom bijvoorbeeld. Elk verhaal krijgt een eigen plek in het kunstwerk.
  • Doneer voor levende bomen. Met uw bijdrage wordt een echt woud van honderdduizend bomen geplant. Dat wordt gedaan in samenwerking met Natuureducatie (IVN) en TreeSisters. Als blijk van dank wordt er voor u een vogeltje in het bos geborduurd.

Aanmelden en meer informatie 
In de Hortus wordt er gewerkt op donderdag t/m zondag van 11.00 – 13.30 uur en van 14.00 – 16.30 uur. Er wordt gewerkt op anderhalve meter afstand van elkaar. Deelname is gratis, maar uitsluitend op reservering. Aanmelden via de agenda op onze website, en meld u op de dag zelf bij de entree. U kunt ook binnenlopen en aanschuiven maar de plaatsen zijn beperkt. Al geschikt vanaf 12 jaar, maar wel onder begeleiding.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of T. 071-5275231. 

Meer lezen over het project

Persbeelden

Bij ons leer je de wereld kennen