Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Kom met je leerlingen naar de Hortus en laat ze de lesstof ervaren. Is je school aangesloten bij Technolab, dan vind je in het uitgebreide aanbod ook lessen in de Hortus. Wil je een bezoek brengen in het kader van een project, thema of werkweek, boek dan een rondleiding. Aan de slag met eigen opdrachten kan ook. We horen wel graag wanneer jullie komen. Voor vragen of hulp bij de opdrachten mail educatie@hortus.leidenuniv.nl

Is jouw school is aangesloten bij de CJP Cultuurkaart? Dan kan je van het Cultuurkaart-budget gebruik maken voor een bezoek of rondleiding in de Hortus. Raadpleeg de website van CJP voor meer informatie over het Cultuurkaart-budget.

Rondleiding

Tijdens een rondleiding neemt de Hortus-gids de leerlingen mee door de tuin en kassen. De rondleiding wordt aangepast aan het niveau van de groep. Tijdens de rondleiding spelen we in op wat er op dat moment in de Hortus is. 

  • Kosten:  €90 per rondleider (max. 15 leerlingen) plus €2,50 per leerling/begeleider
  • Duur: 1 uur
Boek een rondleiding met de klas

Bezoek op eigen gelegenheid

Je kunt ook met je klas op eigen gelegenheid de Hortus bezoeken. Kosten: €2,50 per leerling/begeleider. Per vijf leerlingen wordt één begeleider verwacht.

Boek een bezoek op eigen gelegenheid

Workshops via Technolab

Technolab maakt jongeren enthousiast voor natuur & techniek. De leerlingen en de school staan daarbij centraal. Binnen de leerlijn Groen doen zijn er enkele lessen in de Hortus. Deze lessen dragen bij aan de verwondering van leerlingen over de natuur en geven hen handvaten om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld.

Ga naar de leerlijn Groen doen op de website van Technolab

Kies een taal