Voor kinderen

Vleesetende planten, machtige stokoude bomen en planten met een ochtendhumeur. In de Hortus botanicus is van alles te ontdekken. Kom de bijzondere planten bewonderen, speuren of lekker picknicken. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. 

Geurspeurtocht

In deze geurspeurtocht neemt Hortus de Hommel je mee in de tuin en kassen op zoek naar lekkere en vieze geuren in het plantenrijk. De geurspeurtocht is gratis verkrijgbaar bij de entreebalie en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De speurtocht bevat een prikkelplattegrond, zodat de tocht ook prikkelarm te beleven is.
 

883

Picknicken en Hortus Grand Café 

Buiten in de tuin mag je je zelf meegebrachte lunch opeten. Ook kun je iets eten of drinken in ons gezellige Hortus Grand Café . We beschikken over een speciaal kindermenu.

Met de kinderwagen 

Een groot deel van de Hortus is goed toegankelijk met een kinderwagen. Niet bereikbaar zijn het Tropisch Terras, de loopbrug in de Tropische Kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin.

1372

Jeugdvriendenclub

Jeugdvriendenclub

Vonden jullie het een leuk bezoek? Word dan lid van de Jeugdvriendenclub, dé natuurclub voor jeugdvrienden van de Leidse Hortus! Speciaal voor basisschoolleerlingen van +/- 8 tot 12 jaar. De club vindt om de maand plaats, met iedere week een ander thema.

Als je meedoet kom je een maand elke donderdagmiddag na school naar de Hortus om spelenderwijs de tuin en allerlei natuurfenomenen te ontdekken.

Inschrijven kan per maand, de kosten zijn 25 euro per reeks van vier lessen. Bij inschrijving van je eerste reeks krijg je een Jeugdvriendschap cadeau. Daarmee heb je tot het einde van het jaar gratis toegang tot de Hortus! Ben je al Jeugdvriend? Dan krijg je 5 euro korting op de reeks. 

Inschrijven Jeugdvriendenclub
Jeugdvriendenclub

BSO & NSO

Het is mogelijk om met buitenschoolse en naschoolse opvang (BSO en NSO) een bezoek aan de Hortus te brengen. Voor deze groepen bieden we een gereduceerd tarief van € 2,50 per persoon, kinderen onder de 4 jaar vrij entree. Vooraf reserveren is verplicht. Meld jullie komst aan via hortus@hortus.leidenuniv.nl of 071 527 5144. Wil je gebruik maken van de stapstenen of een speurtocht? Stuur een mail aan educatie@hortus.leidenuniv.nl dan zorgen wij dat de materialen klaarliggen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

Kies een taal