Basisonderwijs

Basisonderwijs

De Hortus is een inspirerende plek waar leerlingen de plantenwereld met al hun zintuigen kunnen ontdekken. Onze lessen sluiten aan bij de belangstelling en leerdoelen van groep 1 t/m 6. Oudere leerlingen bieden we een rondleiding op maat, die aansluit bij jouw lesprogramma van dat moment.

Lessen voor groep 1 t/m 6

We hebben verschillende lessen voor groep  1 t/m 6. Deze lessen zijn te bekijken en te boeken via Verwonder om de hoek, een samenwerking tusen de Cultuureducatiegroep Leiden, BplusC en Naturalis. 

  • Alle lessen sluiten aan bij de kerndoelen van het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, en bij verschillende lesmethodes. 
  • Bij de les spelen we in op wat er op dat moment in de Hortus is (afhankelijk van weer, planten, of seizoen). De les is hierdoor altijd anders.
  • Bij de lessen is een lesbrief beschikbaar met een voorbereidende en een verwerkende les in de klas. 
  • De les kan ook bij regen doorgaan: dan worden de kassen en binnenruimtes gebruikt. 
  • Enkele lessen zijn geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem hiervoor contact op met educatie@hortus.leidenuniv.nl 
Bekijk en boek onze lessen op Verwonder om de hoek

Groep 7 en 8

Tijdens een rondleiding neemt de Hortus-gids de leerlingen mee door de tuin en kassen. Tijdens de rondleiding spelen we in op wat er op dat moment in de Hortus is. 

  • Kosten €90 per 15 leerlingen (voor de rondleider) plus €2,50 per leerling/begeleider. 
  • Duur: 1 uur
Boek een rondleiding met de klas

Workshops via Technolab

Technolab maakt jongeren enthousiast voor natuur & techniek. De leerlingen en de school staan daarbij centraal. Binnen de leerlijn Groen doen zijn er enkele lessen in de Hortus. Deze lessen dragen bij aan de verwondering van leerlingen over de natuur en geven hen handvaten om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld.

Ga naar de leerlijn Groen doen op de website van Technolab

Kies een taal