Tickets

Tickets
Vandaag open
9:00 - 18:00

Gratis naar de Hortus?

Word Vriend en krijg onbeperkt toegang en een uitnodiging voor speciale Vriendenactiviteiten.

Museumkaart

Met een Museumkaart kun je gratis de Hortus bezoeken. Je kunt er een kopen bij de kassa. Houd er wel rekening mee dat je bij de kassa van de Hortus alleen kunt pinnen.

Naar de website van de Museumkaart

Groepen

Groepen

Voor groepen hanteert de Hortus gereduceerde prijzen: als je met vijftien of meer personen komt, betaal je een groepstarief van € 8 per persoon. Je kunt ook met een groep komen ontbijten, lunchen of borrelen, een workshop doen of een rondleiding volgen.

 

Ik kom met meer dan 15 personen
Groepen

Kinderen

Kinderen

De Hortus botanicus Leiden heeft voldoende faciliteiten om een bezoek met kinderen mogelijk te maken. Een groot gedeelte van de Hortus is toegankelijk met de kinderwagen (m.u.v. het Tropische Terras, de loopbrug in de Tropische Kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin). In het invalidentoilet in de Wintertuin is een verschoonmogelijkheid. Bij het Hortus Grand Café is er een kindermenu aanwezig. Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis toegang, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is de entreeprijs € 3,50.
 

Meer informatie
Kinderen

Studenten

Studenten

Even bijtanken in een van onze mooie tuinen of met een studieboek in de schaduw aan de Singel? Of meedoen met een van onze activiteiten? Je bent welkom! Als student krijg je korting op een bezoek aan de Hortus botanicus Leiden. Ben je student aan de Universiteit Leiden? Dan krijg je op vertoon van je LU-card gratis entree. Als student van een andere universiteit, of als mbo- of hbo-student betaal je € 3,50 entree, in plaats van de standaardprijs van € 9. 

Naar de activiteitenagenda
Studenten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden?

In de lente en zomer (21 maart t/m 20 september) zijn we dagelijks open van 9:00 - 18:00 uur.

In de herfst en winter (21 september t/m 20 maart) zijn we dagelijks open van 10:00 - 17:00 uur.

Wat zijn de openingstijden van het Hortus Grand Café?

Het Hortus Grand Café hanteert dezelfde openingstijden en sluitingsdagen als de Hortus. 

Hoe kan ik een tafel reserveren bij het Hortus Grand Café?

Kan ik met contant geld betalen?

Bij de kassa en de shop van de Hortus kun je alleen pinnen. In het Grand Café is het wel mogelijk om contant te betalen. 

Hoe kom ik bij jullie?

De Hortus botanicus ligt in het centrum van Leiden, op Rapenburg 73. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Lopen vanaf NS-station Leiden Centraal
De Hortus ligt op op vijftien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. Volg de borden naar de Hortus botanicus Leiden. De groene bakfiets staat als herkenningspunt voor het hek van het Academiegebouw. Loop onder de poort door om de Hortus te betreden.

Openbaar vervoer
Plan je reis via de NS-website of via 9292.

Met de auto

  • A44 vanuit Den Haag, afrit Leiden
  • A4 vanuit Den Haag, afrit 7 Zoeterwoude-Dorp
  • A44 vanuit Amsterdam, afrit 8 Leiden
  • A4 vanuit Amsterdam/Utrecht, afrit 7 Zoeterwoude-Dorp

In het centrum van Leiden zijn weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Wij raden je aan om je auto te parkeren in een parkeergarage net buiten het centrum. 

Met de fiets
Kom je met de fiets? Fietsen kun je aan het Rapenburg parkeren of in het fietsenvak naast de entree van de Hortus. Daar is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Met de boot 
De Hortus beschikt over een steiger aan de Witte Singel. Je kunt hier je boot aanleggen, als je vooraf een ligplaats reserveert. Stuur hiervoor een e-mail naar hortus@hortus.leidenuniv.nl.

Mag ik tijdens mijn bezoek foto's maken? En filmen?

In de Hortus zijn vele mooie planten en bloemen te vinden en we begrijpen dat je die vast wilt leggen. Dit is natuurlijk toegestaan, zolang je de algemene spelregels in acht neemt (zie 'spelregels voor het maken van foto's en film'). We vinden het leuk om je foto’s en video’s terug te zien, dus tag ons vooral op social media!

Kies een taal