Word Vriend

Word Vriend

Al meer dan 40 jaar kan de Leidse Hortus rekenen op zijn Vrienden. Dankzij die steun kan de oudste botanische tuin van Nederland blijven groeien en bloeien. De Hortus kan hierdoor zijn unieke collectie aan het publiek presenteren en passie voor en kennis over planten delen, nu en in de toekomst. Help je ook mee? Je kunt al Vriend worden voor € 27,50 per jaar.

Nu een Vriendschap sluiten
799

De voordelen

Als Vriend heb je het hele jaar gratis toegang tot de Hortus. Ook ben je welkom op exclusieve Vriendenactiviteiten:

  • Winterlezing met de presentatie van het ‘Hortus Leiden’ magazine en de uitreiking van de Jaarring (januari)
  • Vriendendag (april) 
  • Clusiusrondleiding (augustus, exclusief voor Clusiusvrienden) 
  • Clusiuslezingen (driemaal per jaar,  in samenwerking met de Clusiusstichting)
  • Adoptantendag (september, exclusief voor Adoptanten) 

Vrienden ontvangen ook een uitnodiging voor evenementen die door de Stichting Vrienden van de Leidse Hortus worden gesteund, zoals de Midzomernacht en de Plantenmarkt.

Waar gaat je bijdrage naar toe?

De bijdragen van de Vrienden worden besteed aan:
• Onderhoud, vernieuwing en verfraaiing van de tuinen en kassen
• Bomenonderhoud
• Vergroting van de toegankelijkheid voor bezoekers
• Acties en evenementen om de bekendheid met de Hortus te vergroten
• Onderwijs en workshops
• Lezingen, tentoonstellingen en andere activiteiten over botanische onderwerpen
• Activiteiten speciaal voor Vrienden

1100

Veelgestelde vragen

Per wanneer gaat mijn Vriendenkaart in en wanneer stopt deze?

Je Vriendenkaart is geldig vanaf de datum van registratie tot en met 31 december van het desbetreffende jaar. Word je Vriend na 1 oktober? Dan is je kaart geldig tot 31 december het daaropvolgende jaar. De Vriendschap wordt jaarlijks automatisch met een kalenderjaar verlengd.

Ontvang ik elk jaar een nieuwe digitale Vriendenkaart?

Aan het einde van het jaar wordt de Vriendschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. Wanneer we je betaling hebben ontvangen heractiveren we de barcode op je digitale kaart. Je ontvangt dus geen nieuwe kaart.

Ontvang ik alleen een digitale kaart?

Sinds 1-1-2021 geven we enkel digitale kaarten uit. We hebben hiervoor gekozen vanuit duurzaamheidsoogpunt. Ook bespaart het kosten, waardoor er meer van je donatie direct naar de Hortus gaat. Mocht het hanteren van een digitale kaart voor jou niet mogelijk zijn, dan maken we een uitzondering en ontvang je een fysieke Vriendenkaart. Hiervoor kun je contact opnemen via 071-5275144.

Ik wil een Vriendschap cadeau doen, hoe gaat dat in zijn werk?

Via het aanmeldformulier kunt je iemand anders aanmelden voor een van de Vriendschappen. Je krijgt vervolgens een mail die je zelf kunt doorsturen aan de ontvanger. De ontvanger dient de kaart te activeren. Dit kan digitaal, in de mail is een toelichting hierover opgenomen. Het is helaas niet mogelijk om cadeau Vriendschappen af te sluiten aan de kassa van de Hortus.

Wil je een Adoptie cadeau doen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op, 071 527 5144 / hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl.

Ik wil graag een (adres)wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat het beste doen?

Dit kun je doen door per e-mail contact met ons op te nemen. Mocht je geen beschikking hebben over een e-mailadres, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen. Ons e-mailadres is: hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl. Ons telefoonnummer is: 071 5275 144.

Hoe kan ik mijn Vriendschap opzeggen?

Aan het einde van het jaar wordt de Vriendschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. Je kunt je lidmaatschap het hele jaar door opzeggen via deze link.

Kan ik jullie ook steunen op een andere manier dan met een Vriendschap?

Ja, je kunt een donatie zonder tegenprestatie doen of een schenking in natura. Een dergelijke donatie kan financiële voordelen hebben. Hier lees je er meer over.

Liever eerst persoonlijk contact?

Mail hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl of bel naar 071 527 5144.

Hoe word ik uitgenodigd voor vriendenactiviteiten?

Wij proberen iedereen op de hoogte te houden van activiteiten per e-mail. Mocht je niet over een mailadres beschikken dan sturen wij de uitnodigingen per post op.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?

Wanneer je je aanmeld als Vriend van de Hortus ga je akkoord met onze privacyverklaring. Hier lees je er meer over.

Ik word Vriend en wil meteen de Hortus bezoeken, mag ik dan gelijk al gratis naar binnen?

Wanneer je je als Vriend aanmeld ontvang je direct een digitale Vriendenkaart waarmee je door de toegangspoortjes kunt. Het is wel van belang dat je deze digitale kaart download op je smartphone. Het Hortus Grand Café beschikt over een gratis toegankelijk Wifi netwerk.

Kies een taal