Vorige pagina

HORTUS PLANTENMARKT OP 11 MEI: VERRIJK UW HUIS OF TUIN MET EXCLUSIEF GROEN

Kom genieten van de Hortus botanicus Leiden in voorjaarstooi tijdens de jaarlijkse plantenmarkt. Bekende en nieuwe kwekers en verenigingen tonen u hun mooiste aanbod onder de monumentale Hortusbomen. Koop speciale en exclusieve aanwinsten voor in uw huis of tuin. Bonsaibomen, vleeseters, hosta’s, bloembollen, bijenplanten, zaden…  Met meer dan 40 kramen is de plantenmarkt het ultieme uitje voor Moederdag.


Maar wie denkt dat je er alleen voor planten terecht kunt, heeft het mis. Ook voor plant-gerelateerde zaken als persoonlijk tuinadvies, groene cadeaus, kruiden en botanische kunst bent u op de goede plek.

Een gevarieerd programma
Naast de markt zijn er ook allerlei workshops, lezingen en demonstraties te volgen. Ga op pad met een rondleider en ontdek alles over eetbare bloemen en planten of duik in het leven van een bladluis tijdens de lezing van Suze Peters, schrijfster van het Onkruid- en Plaagdierboek. Met kaschef Rogier maakt u een orchidee aan een kokedama, een hangplant op een bolletje mos volgens Japanse traditie. Ook kunstenares Wieteke Opmeer is er dit jaar weer bij en laat zien hoe u een rietpen en kwast maakt van gevonden natuurlijke materialen. Probeer daarna de kwast en rietpen uit met plantaardige inkt tijdens een paar leuke creatieve oefeningen. Voor het volledige programma met tijdstippen en het inschrijven voor de diverse programmaonderdelen gaat u naar onze website.

De markt is van 10 uur tot 17 uur en u betaalt regulier Hortusentree. Bent u Hortusvriend of heeft u een Museumkaart, dan is de toegang gratis. Let op: bij veel marktkramen kan niet worden gepind dus neem contant geld mee.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie, communicatie@hortus.leidenuniv.nl of T. 071-5275231. 

Aanvullend beeldmateriaal

Bij ons leer je de wereld kennen