Vorige pagina

MIDZOMERNACHT IN DE HORTUS BOTANICUS LEIDEN: DAAR MOET U BIJ ZIJN!

Hortus botanicus Leiden maakt zich op voor de jaarlijkse Midzomernacht op 21 juni, een evenement dat u beslist niet mag missen. Kom genieten van de speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap.

Muziek, poëzie, dans en drankjes tussen het groen
Laat u verrassen door openingsact Satish Dance Company, popkoor Prestige en toneelgroep Al Dente. Verder wordt het een avond vol poëzie: Sleutelstad FM presenteert i.s.m. het OpenluchtHotel de Cultuur071poëzienacht en voor een versje op maat schuift u aan bij Lars van der Werf. Hij brengt speciaal voor u zijn typemachine mee. In het kader van onze zomertentoonstelling Plant & Eter komt u meer te weten over tropisch fruit, kunt u het future food doolhof uitproberen (hoe smaakt voedsel van de toekomst?) en u laten bijpraten over eetbare plasticsoep. En dat alles onder het genot van een goed glas wijn van de wijnbar van Henri Bloem. Voor de mensen die op zoek zijn naar een bijzondere beleving is er de mogelijkheid om als hotelgast te overnachten in de Hortus, in unieke door kunstenaars ontworpen slaapobjecten (reserveren via fieldsofwonder.nl). Sterren kijken voor het slapen gaan? Ook het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht is geopend. U bent van harte welkom op donderdag 21 juni van 19.30-00.00 uur. Voor het volledige programma gaat u naar onze website.

Toegangskaartjes?
Voor toegang tot het Midzomernachtfeest gelden de reguliere entreetarieven (7,50 euro per volwassene). Een e-ticket aanschaffen is niet nodig als u over een museumkaart, Hortus vriendenkaart of studenten LU-card beschikt. Op vertoon van deze kaarten heeft u gratis toegang. Let op, de deuren sluiten om 23.00 uur (dan is er geen kaartverkoop meer mogelijk).

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of op T. 071-5275231.

Aanvullend beeldmateriaal

Bij ons leer je de wereld kennen