Vorige pagina

Hortus botanicus Leiden maakt zich op voor het jaarlijkse Midzomernachtfeest op 21 juni. Kom genieten van de speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap.

Muziek, dans, poëzie en drankjes tussen het groen
Laat u verrassen door verschillende muzikale optredens zoals dat van Popkoor Prestige - die tevens de openingsact van de avond verzorgt – maar ook van the Stream en Bovenste Knoopje Open. In het kader van onze zomertentoonstelling Beter met planten komt u door middel van uiteenlopende activiteiten meer te weten over geneeskrachtige planten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de geurinstallatie van Attic Lab Perfumes of leer meer over het gebruik van planten in de traditionele Chinese geneeskunde onder het genot van een kopje Chinese kruidenthee. Ook is dichter Lars van der Werf weer van de partij; uit zijn typemachine tovert hij voor u een versje op maat. In de Oude Sterrewacht start vanaf 19.30 uur elk halfuur een inlooprondleiding. Lekkere trek? De medewerkers van het Hortus Grand Café staan voor u klaar. U bent van harte welkom op vrijdag 21 juni van 19.30-00.00 uur. Voor het volledige programma en aanvullende informatie gaat u naar onze website.

Toegangskaartjes?
Voor toegang tot het Midzomernachtfeest gelden de reguliere entreetarieven (8 euro per volwassene). Een e-ticket aanschaffen is niet nodig als u over een Museumkaart, Hortus Vriendenkaart of studenten LU-card beschikt. Op vertoon van deze kaarten heeft u gratis toegang. Let op, op de avond zelf is er een beperkt aantal tickets aan de kassa verkrijgbaar. We raden u aan om op tijd aanwezig te zijn en vooraf tickets te kopen via hortusleiden.nl. De deuren sluiten om 23.00 uur.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of op T. 071-5275231. 

Aanvullend beeldmateriaal

Bij ons leer je de wereld kennen