Vorige pagina

OPEN ZOMERAVONDEN BIJ HORTUS BOTANICUS LEIDEN

Deze zomer in de Hortus botanicus Leiden: elke woensdagavond genieten van lange zomeravonden. De tuin en kassen zijn dan geopend tot 21.00 uur (entree tot 20.30 uur). Op zo’n zwoele zomeravond is het natuurlijk al heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer, maar er is ook van alles te doen. Sluit voor een stukje verdieping aan bij een lezing of rondleiding, leer over planten bij de evolutiecursus, geniet van klassieke muziek van het Hortus Festival of bewonder de Victoria amazonica, één van onze kroonjuwelen. Ook is het Hortus Grand Café met terras voor een drankje en een klein hapje tot 20.00 uur geopend.

Programma

Lezing: Norbert Peeters over fruit - 11 juli
Hoe komen we eigenlijk aan ons zomerkoninkje, waar bleven de pitten in de banaan? Botanisch filosoof Norbert Peeters weet er smakelijk over te vertellen. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.
19.30 uur

Muziek: Hortus festival - 25 en 26 juli, 1, 2 en 8 en 9 augustus
Op meerdere avonden kunt u genieten van avondconcerten in het kader van het Hortus Festival, het groenste festival voor klassieke kamermuziek. Voorafgaand of na afloop van het concert dineren? Het Hortus Grand Café serveert tijdens het festival elke week een wisselend festivalmenu. Dinervouchers koopt u tegelijk met concertkaarten in de ticketshop.

Rondleiding: Zomeravondwandeling Tropische smaken - 18 juli en 15 augustus
Rondleidster Astrid Roquas over de tropische smaken in de Hortus (15 augustus onder voorbehoud).
19.30 – 20.30 uur

Cursus: Start evolutiecursus ‘Van alg tot orchidee' - 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus
Arend Wakker leidt u in zes zomeravonden langs de complete evolutie van de planten. Tijdens de cursus maakt u kennis met een groot deel van de levende plantencollectie van de Hortus. Deelname € 125,-, graag aanmelden. 19.00 – 21.00 uur

Rondleiding: Chinese kruidentuin; groenten en gezondheid - 8 augustus
De Chinese kruidentuin werd in jubileumjaar 2015 aangelegd naar ontwerp van Copijn tuin- en landschapsarchitecte en is inmiddels mooi volgroeid. Leer over de planten en hun gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde, en hoe in China wordt aangekeken tegen voedsel en gezondheid. Met theeproeverij! Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden. 19.30 - 21.00 uur.

Toegangskaartjes?
Voor toegang tot de open zomeravonden gelden de reguliere entreetarieven (7,50 euro per volwassene).  Een e-ticket aanschaffen is niet nodig als u over een Museumkaart, Hortus vriendenkaart of studenten LU-card beschikt. Op vertoon van deze kaarten heeft u gratis toegang.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of op T. 071-5275231.

Aanvullend beeldmateriaal

Bij ons leer je de wereld kennen