Vorige pagina

2017 start goed voor bezoekers aan de Leidse Hortus botanicus. Bij een bezoek aan de oudste tuin van Nederland krijg je een gratis receptenboekje mee naar huis. Culinair journalist Onno Kleyn schreef de recepten; de Hortus botanicus zorgde voor de achtergrondinformatie van de specerijen die ingrediënten vormen voor de gerechten.

Smaken uit de Hortus

Onno Kleyn schreef acht recepten voor de Hortus. In deze recepten zitten acht belangrijke specerijen verwerkt: kruidnagel, nootmuskaat, tamarinde, vanille, limoenblad, peper, gember en kaneel. Veel bezoekers zullen best weten hoe peper groeit, maar dat vanille eigenlijk een orchidee uit Mexico is, is bij veel minder mensen bekend. 

Big Picnic

De Hortus en de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden zijn vanaf juni 2016 onderdeel van het Big Picnic Project, een Europees project waarbij botanische tuinen in Europa en Uganda een centrale rol spelen bij de problematiek rondom voedselzekerheid. De Hortus probeert in dit kader bewustwording te creëren bij het publiek rondom de oorsprong van voedsel. Het receptenboekje is hier deel van.  

 

Bij ons leer je de wereld kennen