Vorige pagina

Het geslacht Fritillaria L. (Liliaceae) telt zo'n 140 soorten, die allemaal voorkomen in de gematigde streken van het noordelijk halfrond. Meer dan de helft van die soorten is beschermd en dreigt uit te sterven, vooral door veranderingen in het gebied waar ze voorkomen en door gebruik voor medicinale doeleinden of als sierplant.

Attentie: vanwege de maatregelen rond het Corona virus is de Hortus gesloten tot 31 maart 2020. Deze tentoonstelling - informatieborden en kruiwagens met planten - is buiten het 'betaald gebied' geplaatst, zodat wandelaars er toch van kunnen genieten. De tentoonstelling loopt nog tot 31 mei 2020.

In samenwerking met de Botanische Tuin van de Universiteit van Warschau toont de Hortus een aantal informatiepanelen over dit plantengeslacht. Ook werden er in de tuin extra kievitsbloemen – de in Nederland inheemse Fritillaria –  geplant, en in het Bollenkasje zullen de eerste fritillaria's  in bloei zijn. Verwacht geen massale bloei, wel mooie foto's en een paar juweeltjes van bloemen. 

Foto Universiteit van Warschau, Krystyna Jędrzejewska-Szmek

Bij ons leer je de wereld kennen