Vorige pagina

Hortus botanicus Leiden organiseert op zaterdag 29 juni en 10 augustus 'Zomerrust met Wieteke', een workshop die helpt om extra rust en focus te krijgen bij creatieve of dagelijkse bezigheden. In het kader van de tentoonstelling 'Beter met Planten' gaat u samen met kunstenares Wieteke Opmeer een dag lang op zoek naar planten die ons iets kunnen leren over stressreductie, omgang met uitdagingen en meer focus en creativiteit.

De natuur als inspiratiebron
Lang voordat de mens de aarde bewandelde, leerden planten al hoe zij om moeten gaan met stressvolle invloeden van buitenaf. Tijdens de workshop geeft Wieteke inzicht in deze verborgen wijsheden door middel van een rondleiding langs verschillende planten in de kassen en tuin. Ze wisselt de rondleiding af met eenvoudige ontspanningsoefeningen en leuke creatieve opdrachten, die ook gemakkelijk thuis te doen zijn.

Over Wieteke Opmeer
Wieteke is kunstenares en onderneemster. Ze studeerde Free Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is na haar afstuderen genomineerd voor verschillende talentprijzen, zoals de Bright Magazine class of 2008. Ook was zij genomineerd voor de HKU Awards, voor haar collectie Seeds of Wonder en nam ze deel aan de Dutch Design Week met haar collectie Leaves Impression. Haar kunstwerken werden onder andere geëxposeerd in het Modemuseum Hasselt, Centraal Museum Utrecht en World Fashion Centre Amsterdam. Lees meer over Wieteke en haar projecten op www.wietekeopmeer.nl.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan Zomerrust met Wieteke? De workshop vindt plaats op zaterdag 29 juni en 10 augustus, van 10:15 uur tot 15:30 uur. De deelnamekosten bedragen €50,00 per persoon. Aanmelden kan via de agenda op onze website.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of op T. 071-5275231. 

Aanvullend beeldmateriaal

Bij ons leer je de wereld kennen