Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Fotografen in het voetspoor van Von Siebold

Het project Tree and Soil van Robert Knoth en Antoinette de Jong laat zien hoe menselijk ingrijpen de natuur veranderde. Na de atoomramp in Fukushima in 2011 fotografeerden en filmden ze vijf jaar het landschap rond het rampgebied. De beelden combineerden ze met historisch materiaal. Het levert een sprookjesachtig verslag op, mooi en treurig tegelijk.
Vanavond vertellen Antoinette de Jong en Robert Knoth u over hun project, en wandelt u langs de Von Siebold gedenktuin.

Von Siebold, foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 15-06-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een meditatie- of yogales en luister naar het verhaal rondom project Tree and Soil. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Stadsgehoorzaal - Leidse Kunst & Natuur Show

Als kunst en natuur samenkomen, ontstaat altijd iets moois. Wegens de coronamaatregelen is deze bijeenkomst verschoven van 27 januari 2022 naar 17 juni 2022. De Vrienden van de Leidse Hortus, Vriendenvereniging VBL - Museum de Lakenhal en Stadsgehoorzaal Leiden presenteren dan samen voor de eerste keer De Leidse Kunst & Natuur Show.
Attentie: niet in de Hortus maar in de Stadsgehoorzaal.

Lees meer

Midzomernacht

Elk jaar is de Hortus tijdens de langste dag van het jaar tot in de late uurtjes open. Kom genieten van die speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap.

Lees meer

De boodschappenmand van Carla

Oud-hortulana Carla Teune gaat voor u op zoek naar allerlei gewone en bijzondere vruchten en groentes uit verre streken. Luister naar wat ze te vertellen heeft, deel uw eigen verhalen en recepten en proef wat van al dat verse fruit en die bijzondere groente. Met vandaag extra aandacht voor de komkommerfamilie (Cucurbitaceae).

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 22-06-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een yoga- of meditatieles en proef bijzondere vruchten en groenten uit verre streken. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Zomeravondrondleiding Rozengeur

De rozentuin van de Hortus wordt met veel liefde bijgehouden; de tuincollega's van de Hortus krijgen hierbij hulp van rozenkenners Diedel en Martin.

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 29-06-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een yoga- of meditatieles of woon een leerzame tentoonstelling bij. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Vijfdaagse zomercursus botanisch tekenen

t/m 9 juli 15.45 u
In deze 5 dagen starten we met natuurgetrouw tekenen en uitwerken van planten of delen daarvan in zwart/wit. De uitwerking van de tekening is naar keuze in potlood, inkt of aquarel. Kleurenleer, techniek en compositie komen in deze cursus aan de orde. De begeleiding is zoveel mogelijk op individuele basis, maar enige tekenvaardigheid is een vereiste voor deze cursus.
Illustratie Aquarel Anita Walsmit Sachs

Lees meer

Spellenavond: test je plantenkennis

Schuif aan bij de spelletjestafel van Thal en Nuala en speel met uw eigen gezelschap of met andere bezoekers. Steek iets op over planten, steek uw medespelers de loef af maar vooral: heb plezier en geniet van de mooie Hortus. Vanavond extra aandacht voor geurende planten.
Op inloop, deelname vrij; u betaalt alleen Hortus-entree.

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 06-07-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Geniet van inspirerende harpmuziek, ontspan tijdens een yoga- of meditatieles en voed je creatieve geest tijdens een spellenavond. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen