Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Zondagwandeling Water in de Hortus - DIGITAAL

Sommige Hortusbewoners kunnen goed tegen droogte, andere kan het niet nat genoeg zijn. Vandaag laat rondleider Jens Schot u zien hoe planten aangepast zijn aan een leven in het water of juist onder zeer droge omstandigheden. Foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Stoepplantjes-consulent

Heb je vragen over stoepplantjes? Kom vandaag tussen half 1 en 2 uur naar de Hortus, naar het spreekuur van stoepplantjes-consulent André. Neem je foto mee, of het plantje waar je een vraag over hebt.

De stoepplantjesconsulent is elke tweede zondag van de maand in de Hortus, dus ook weer op 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Lees meer

Workshop creatief schrijven met Jeroen Windmeijer VOL

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. Hij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de hooglandindianen van Ecuador. In augustus 2019 verscheen De Offers, een thriller die deels is gebaseerd op zijn eigen veldwerk in een indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Boliviaanse Titicacameer. Tijdens deze schrijfdag zal Windmeijer ingaan op enkele schrijftechnieken, maar dag staat vooral in het teken van het zelf schrijven aan de hand van kleine opdrachten. De Hortus zelf zal een belangrijke bron van inspiratie zijn, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrims die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Peper en tabak

Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Vandaag staan twee planten centraal die oorspronkelijk uit Amerika komen maar al hier bekend waren toen de Pilgrims 400 jaar geleden met de Mayflower uitvoeren: peper (Capsicum) en tabak (Nicotiana).

Lees meer

Plantenmarkt

Onder de monumentale Hortusbomen verzamelen zich allerlei aanbieders en liefhebbersverenigingen met kramen vol bijzondere planten. Er is voor deze markt geen toeslag, u betaalt regulier entree. Kom genieten van de Hortus en koop fijne plantjes voor uzelf of als cadeautje, en schrijf u in voor de workshops. Let op: bij veel marktkramen kan niet worden gepind dus neem contant geld mee. Foto: Hans Clauzing.

Lees meer

Start najaarsserie Museum Jeugd Universiteit

Wat at je in Leiden in het jaar 1620? Droeg een zeeman in 1620 een matrozenpak? Wie waren de Drie Zusters? Op deze en andere vragen die te maken hebben met de tijd dat de Pilgrims in Leiden woonden krijg je antwoord tijdens deze serie van 4 colleges op de zondagmiddag. Voor nieuwsgierige kinderen van 8 - 12 jaar.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen