Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Nacht van Ontdekkingen

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen kun je weer volop op ontdekkingstocht. Naast thema’s rondom kunst en wetenschap ontdek je beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars.

Lees meer

Rondleiding in gebaren

Ontdek de Hortus met een rondleiding in gebaren. Gids Kirsten laat gebarentaalsprekers stoepplantjes in de Hortus zien. Er is geen tolk naar gesproken taal aanwezig.

Lees meer

Meditatie

In de zomer kun je elke woensdag om 9:00 meedoen met een meditatieles in de Hortus. Beleef de Hortus deze zomer op unieke wijze. Ervaar hoe de natuur kan helpen om dichter bij de ware natuur te leven. Maak kennis met verschillende meditatietechnieken die voor meer balans, aarding en plezier zorgen. De meditatielessen worden gegeven door één van onze meditatiedocenten.

Lees meer

Yoga

In de zomer kun je elke woensdag om 17:00 meedoen met een yogales in de Hortus. Yogastudio Tribes verzorgt Vinyasa Flow. Dit is een dynamische vorm van yoga. De asana’s (houdingen) worden samen met de ademhaling beoefend. Je flowt tijdens de les van de ene naar de andere houding. Er komen staande, balancerende en liggende houdingen voorbij.

Lees meer

100 Bruggenloop

Op 23 en 24 september 2023 vindt de 100 bruggenloop plaats. Deelnemers wandelen of rennen over 100 bruggen in Leiden: van de eeuwenoude stenen boogbrug tot gloednieuwe Singelparkbrug. Een unieke loop over singels, rivieren, grachten, en trekvaarten die je voert langs de mooiste plekken van de binnenstad. De Hortus bestaat al eeuwenlang en kan daarom niet ontbreken aan deze historische looproute.

Lees meer

Clusiuslezing

De clusiuslezing in de Hortus is een gezamenlijke activiteit van de Clusiusstichting en de Vrienden van de Leidse Hortus. De Clusiusstichting brengt mensen bij elkaar met belangstelling voor tuinen, landschap en botanie.

Lees meer

Stekjesruilmiddag

Planten werken goed op je mentale gesteldheid en het in leven houden van een plant maakt trots. Vooral als het lukt om een plant te stekken. Tijdens deze stekjesuitwissel is het mogelijk om je plantenfamilie uit te breiden en een ander blij te maken met een stekje van jou! Ook is er tijd om plantentips met elkaar uit te wisselen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen