Vorige pagina

Met een groots project viert kunstenaar Sara Vrugt de natuur. In 2020 borduurt zij samen met vele anderen een bos. Dit kunstwerk van honderd vierkante meter wordt gemaakt in een pop-up atelier: deze zomer strijkt het neer in de Leidse Hortus. Het resultaat is een collectief woud van draad waarin je in gedachten kunt verdwalen. Bovendien planten we gezamenlijk een levend woud van honderdduizend bomen! Attentie er wordt alleen gewerkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00-18:00 uur. Deelname gratis, maar uitsluitend op reservering.

Hoe doe je mee?

Sara leert jou graag de mooiste steken waarmee je de geborduurde bomen kunt creëren. Ervaring is geen vereiste en er is ruimte voor eigen creatieve inbreng.

Vertel je verhaal
Vertel in het atelier jouw natuurverhaal; een anekdote, een sterk verhaal of de herinnering aan je eerste klimboom bijvoorbeeld. Elk verhaal krijgt een eigen plek in het kunstwerk.

Doneer voor levende bomen
Met jouw bijdrage wordt een echt bos geplant van honderdduizend bomen! Dat doet de kunstenares samen met IVN en TreeSisters. Als blijk van dank wordt er speciaal voor jou een eigen vogeltje in het kunstwerk geborduurd.

Wil jij ook graag positief bijdragen?
Word dan onderdeel van dit bijzondere project! Sara Vrugt: 'Samen zetten we kunst in als vorm van verzet én gaan we levende bomen planten: activisme was nog nooit zo aangenaam.'

Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie over het project.

Bij ons leer je de wereld kennen