Vorige pagina

Vanaf februari

Afgelopen zomer heeft een groep studenten van de Universiteit Leiden nagedacht over de rol van planten in het algemeen en van de Hortus in het bijzonder voor wetenschap en onderzoek. Zij selecteerden elf aandachtsgebieden die ze daarbij van belang vinden. Per maand, ingaande in februari, legt de Hortus in de programmering en activiteiten waar mogelijk de nadruk op een van deze aandachtsgebieden. U vindt ze door door te klikken op onderstaande tegels. We hopen de pagina's gaande het jaar uit te breiden met foto's, informatie, interviews en links naar films. 

Het gaat in 2022 dus niet om een tentoonstelling maar om accenten in de programmering. Bovendien zult u vanaf februari elke maand nieuwe toepasselijke ‘fun facts’ in de tuin aantreffen: korte, nieuwsgierigmakende feitjes die u via een qr code leiden naar meer informatie. 

Voor de kinderen komen er vanaf medio april kleine wardse kistjes in de tuin. Loop met uw (klein/buur)-kinderen de speurtocht en geniet met ze mee. Er is van alles om uit te proberen, te ruiken, voelen, horen en vooral doen. Samen op onderzoek en wat wijzer weer naar huis!
 

Boek hier uw ticket(s)
Bij ons leer je de wereld kennen