Vorige pagina

ATTENTIE in het kader van maatregelen tegen het Corona virus zijn universiteitsgebouwen niet toegankelijk voor publiek. Deze tentoonstelling is daarom tijdelijk niet te bezoeken.

Hortus botanicus Leiden presenteert Bijzondere orchideeën in de Oude UB, een expositie over haar unieke orchideeëncollectie in de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden. Te bezoeken op doordeweekse dagen van 6 maart tot en met 29 april 2020. Een aanrader voor de orchideeën- én kunstliefhebber.

Ontdek meer over het onderzoek van internationale wetenschappers en orchideeënsoorten met een bijzonder verhaal - waaronder Ophrys apifera oftewel bijenorchis. In de expositie zullen ook kunstwerken van wetenschappelijk illustrator en botanisch tekenaar Esmée Winkel en bloemmodellen uit de collectie van Naturalis Biodiversity Center te bewonderen zijn.

Orchideeën in de Leidse Hortus
Met meer dan vierduizend accessies is de orchideeëncollectie de grootste onderzoekscollectie van de Hortus botanicus Leiden. Deze representeert planten van over de hele wereld, maar is vooral toegespitst op Zuidoost-Azië. Een groep orchideeën uit het mediterrane gebied vormt de bijenorchiscollectie en heeft een speciale plek in de Hortus. Kom voor of na uw bezoek aan de expositie de bloeiende bijenorchis bekijken in de bollenkas van de Hortus. Esmée Winkel zal daar op verscheidene dagen met pen en papier aan het werk zijn.

Toegang en adres
De expositie is gratis te bezoeken in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden, schuin tegenover de Hortus botanicus. Het adres is Rapenburg 70. De bibliotheek is tijdens kantooruren geopend: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Over Esmée Winkel
Esmée werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig te vinden in de Hortus botanicus Leiden waar zij geïnspireerd wordt door de bijzondere planten in de collectie. Haar werk heeft verscheidene gouden medailles mogen ontvangen van de Royal Horticultural Society en ze kreeg de Jill Smythies award van de Linnean Society of London en de ASBA Botanical Illustrator Award for Excellence in Scientific Botanical Art. Haar werk is in verschillende internationale collecties opgenomen. Voor meer informatie en haar portfolio brengt u een bezoekje aan haar persoonlijke website.

Bij ons leer je de wereld kennen