Vorige pagina

Van 11 tot 20 augustus 2017 staat de Hortus tien dagen in het teken van vleesetende planten. Venus vliegenvallen, bekerplanten en zonnendauw zijn slechts een selectie van de vele vreemde vleesetende planten die de Hortus rijk is. Voor kinderen is er een gratis speurboekje.

Vleesetende Planten

Congres

Van 11 tot en met 13 augustus organiseert de Hortus in samenwerking met de werkgroep Carnivora een internationaal congres over vleesetende planten. In de Hortus komen drie dagen experts uit de hele wereld bijeen om lezingen bij te wonen en te geven over deze bijzondere soorten planten die ook voor een breder publiek erg tot de verbeelding spreken. De voertaal is Engels. 

Wilt u meedoen aan het congres als toehoorder. Kijk dan voor meer informatie hier

Tentoonstelling

Dit congres vormt de aftrap voor een korte tentoonstelling over vleesetende planten. Tien dagen lang kunnen bezoekers zich verwonderen bij de vreemde, rare, bijzondere en o zo mooie planten die al eeuwen tot de verbeelding spreken. De Wintertuin van de Hortus wordt omgebouwd tot tentoonstellingszaal met displays over allemaal verschillende vleeseters. Speciaal voor kinderen (of volwassenen) is er een voertafel. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis speurboekje te krijgen over de vleesetende planten. Er worden ook vleesetende planten verkocht, neem hiervoor voldoende contant geld mee.

Dagelijkse rondleidingen

Carnivora is de Nederlandse component van de internationale vleesetende planten vereniging. De leden van Carnivora geven iedere dag tijdens de tentoonstelling een gratis rondleiding langs de vleesetende planten. De rondleiding start om 14.00 uur een duurt ongeveer 45 minuten. 

19 augustus: inloopactiviteit voor kinderen
Wat zit er in de vleesetende plant? Kom knutselen met doorkijkpapier. Of doe mee met de vleeseter-quiz door de tuin.
A.s. zaterdag 19 augustus, tussen 13.00 en 16.00 uur. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Op inloop, aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, u betaalt alleen toegang tot de Hortus.

Bij ons leer je de wereld kennen