Vorige pagina

De Hortus botanicus Leiden stelt u in de gelegenheid voor een bepaalde periode een van onze bomen of planten te adopteren. U draagt daarmee niet alleen bij aan het behoud van de Hortus, maar ook aan het onderhoud van deze bijzondere bomen en planten. De Leidse Hortus beheert meer dan vijftig bomen die honderd jaar of ouder zijn. De oudste boom in de tuin is de goudenregen die al in boeken staat vanaf 1601; meer dan vier eeuwen oud maar liefst. Deze bomen hebben vaak speciale zorg en aandacht nodig. Bekijk ook het filmpje onderaan deze pagina.

Adopteer een boom

Adopteer een boom

Vanaf €250 per jaar bent u adoptant. Hiermee draagt u bij aan het behoud van de oudste botanische tuin van Nederland. Uw hulp stelt de Hortus tevens in staat onze bijzondere bomen, van jong tot monumentaal, te onderhouden. De minimale duur van een adoptie is één kalenderjaar; u kunt per kalenderjaar beslissen of u uw adoptie wilt voortzetten. Er is geen maximale adoptieduur. Als u ervoor kiest vijf jaar of langer te adopteren, dan kunt u gebruik maken van ANBI-voordelen. Het is ook mogelijk een adoptie cadeau te doen.

Wat krijgt u terug?

  • Vrij toegang tot de Hortus, Vriendenevenementen, Midzomernacht en de Plantenmarkt voor 4 personen. In het geval van betaalde evenementen krijgt u hiervoor een uitnodiging via de mail.
  • Gratis toegang tot De Hortus Amsterdam
  • Gratis toegang tot Pinetum Blijdenstein (eenmaal per jaar)
  • Gratis toegang tot Arboretum Kalmthout (Be)
  • 1 x per jaar een speciaal Hortus magazine
  • 10% korting in de Hortuswinkel (boeken uitgezonderd)
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse adoptantenbijeenkomst

Te adopteren bomen

Klik hier en kies voor de adoptiewandeling. Op deze pagina vindt u een selectie van bijzondere te adopteren bomen en planten. Staat de boom/plant van uw keuze er niet tussen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl of tel. 071-5275144.

Proces

Hierboven leest u hoe u te weten komt welke bomen en planten voor adoptie beschikbaar zijn. Als u besluit zich aan te melden als adoptant en de boom/plant van uw voorkeur is beschikbaar, dan vragen we u het adoptieformulier in te vullen. Hierna maken we binnen een week uw adoptie in orde en ontvangt u uw digitale Vriendenkaart.

Mocht u advies willen bij het kiezen van een boom of plant, meldt u dan aan als adoptant en vermeld in het opmerkingenveld uw interesses. We sturen u per mail een aantal suggesties. Desgewenst maken we graag met u een wandeling door de Hortus langs de verschillende mogelijkheden. 
 

Meld u aan als adoptant
Bij ons leer je de wereld kennen