Vorige pagina

Hoe word ik Vriend of Adoptant?
U kunt direct Vriend worden door het aanmeldformulier in te vullen. Ook kunt u zich aanmelden aan de kassa van de Hortus botanicus Leiden. Is het voor u niet mogelijk om het aanmeldformulier digitaal in te vullen of de Hortus te bezoeken? Neem dan telefonisch contact op: 071-5275144.

Zijn er verschillende Vriendschapsvormen?
Ja, de stichting Vrienden van de Leidse Hortus kent verschillende Vriendschapsvormen.
Bij een donatie vanaf €27,50 per kalenderjaar kunt u Vriend van de Hortus worden. Een Hortusvriendschap voor 2 personen sluit u al af vanaf €40,- per (kalender)jaar.
Een volledig overzicht van de voordelen vindt u hier.

Andere Vriendschapsvormen zijn als volgt:

  • Jongeren tot en met 16 jaar kunnen Hortusjeugdvriend worden (vanaf 15 euro).
  • Als Clusiusvriend heeft u toegang tot de tuin met 4 personen (vanaf 100 euro).
  • Adopteer één van onze bomen en word Adoptant (vanaf 250 euro).

Wat kost een Vriendschap?
Hortusvriend bent u al vanaf €27,50 per kalenderjaar.
Hortusvriend 2 personen (met introducé of partner) bent u vanaf €40,-.
Hortusjeugdvriend word je vanaf €15,- per kalenderjaar.
Clusiusvriend wordt u vanaf €100,- per kalenderjaar.
Een boom adopteren kan vanaf €250,- per jaar.

Per wanneer gaat mijn Vriendenkaart in en wanneer stopt deze?
Uw Vriendenkaart is geldig vanaf de datum van registratie tot en met 31 december van het desbetreffende jaar. Wordt u Vriend na 1 oktober? Dan is uw kaart geldig tot 31 december het daaropvolgende jaar. De Vriendschap wordt jaarlijks automatisch met een kalenderjaar verlengd.

Ontvang ik elk jaar een nieuwe digitale Vriendenkaart?
Aan het einde van het jaar wordt de Vriendschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. Wanneer we uw betaling hebben ontvangen heractiveren we de barcode op uw digitale kaart. U ontvangt dus geen nieuwe kaart.

Ontvang ik alleen een digitale kaart?
Sinds 1-1-2021 geven we enkel digitale kaarten uit. We hebben hiervoor gekozen vanuit duurzaamheidsoogpunt. Ook bespaart het kosten, waardoor er meer van uw donatie direct naar de Hortus gaat. Mocht het hanteren van een digitale kaart voor u niet mogelijk zijn, dan maken we een uitzondering en ontvangt u een fysieke Vriendenkaart. Hiervoor kunt u contact opnemen via 071-5275144.

Ik wil een Vriendschap cadeau doen, hoe gaat dat in zijn werk?
Via het aanmeldformulier kunt u iemand anders aanmelden voor een van de Vriendschappen. U krijgt vervolgens een mail die u zelf kunt doorsturen aan de ontvanger. De ontvanger dient de kaart te activeren. Dit kan digitaal, in de mail is een toelichting hierover opgenomen. Het is helaas niet mogelijk om cadeau Vriendschappen af te sluiten aan de kassa van de Hortus.

Wilt u een Adoptie cadeau doen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op, 071 527 5144 / hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Vrienden kunnen zowel de eerste betaling als een verlenging digitaal voldoen via iDeal of creditcard. Het is ook mogelijk om te betalen aan de kassa van de Hortus met pin/creditcard/contant. Daarnaast kunt u voor automatische incasso kiezen. Let op, automatische incasso kan pas ingaan na de eerste betaling. De eerste betaling kan via de eerdergenoemde betaalmogelijkheden Adoptanten ontvangen jaarlijks een factuur met digitale betaallink (iDeal/Creditcard).

Ik wil graag een (adres)wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat het beste doen?
Dit kunt u doen door per e-mail contact met ons op te nemen. Mocht u geen beschikking hebben over een e-mailadres, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Ons e-mailadres is: hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl. Ons telefoonnummer is: 071 5275 144.

Hoe kan ik mijn Vriendschap opzeggen?
Aan het einde van het jaar wordt de Vriendschap automatisch met een kalenderjaar verlengd. U kunt uw lidmaatschap het hele jaar door opzeggen via deze link.

Ik ben mijn Vriendenkaart kwijt, wat nu?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 071 527 5144. Wij sturen u vervolgens een nieuwe digitale kaart toe.

Kan ik jullie ook steunen op een andere manier dan met een Vriendschap?
Ja, u kunt een donatie zonder tegenprestatie doen of een schenking in natura. Een dergelijke donatie kan financiële voordelen hebben. Hier leest u er meer over.

Liever eerst persoonlijk contact?

Mail hortusvrienden@hortus.leidenuniv.nl of bel naar 071 527 5144.

Hoe word ik uitgenodigd voor vriendenactiviteiten?
Wij proberen iedereen op de hoogte te houden van activiteiten per e-mail. Mocht u niet over een mailadres beschikken dan sturen wij de uitnodigingen per post op.

Wat doen jullie met de bijdrage van de Vrienden?
De Stichting Vrienden van de Leidse Hortus steunt de Hortus op allerlei manieren. Uw bijdrage komt onder andere ten goede aan:

  • Onderhoud, vernieuwing en verfraaiing van de tuinen en kassen;
  • Vergroting van de aantrekkelijkheid voor bezoekers;
  • Acties en evenementen ter vergroting van de naamsbekendheid van de Hortus;
  • Toegankelijkheid en educatie;
  • Overige activiteiten met betrekking tot behoud van de Hortus.

Ik word Vriend en wil meteen de Hortus bezoeken, mag ik dan gelijk al gratis naar binnen?
Wanneer u zich als Vriend aanmeld ontvangt u direct een digitale Vriendenkaart waarmee u door de toegangspoortjes kunt. Het is wel van belang dat u deze digitale kaart download op uw smartphone. Het Hortus Grand Café beschikt over een gratis toegankelijk Wifi netwerk.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?
Wanneer u zich aanmeld als Vriend van de Hortus gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Hier leest u er meer over.

Bij ons leer je de wereld kennen