Vorige pagina

De Hortus botanicus Leiden vormt de ideale trouwlocatie.

Trouwen in de Hortus

Officiële trouwlocatie

Zoekt u een bijzondere locatie voor uw bruiloft? In hartje Leiden, verscholen achter het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, bevindt zich de oudste botanische tuin van Nederland. Omgeven door bloemen, eeuwenoude bomen, Tropische Kassen en water is dit een prachtige plek voor jullie speciale dag. Of het nu gaat om alleen de ceremonie met receptie, het diner, de feestavond of de gehele dag: de Hortus botanicus Leiden biedt u alle mogelijkheden in een paradijselijke omgeving. In de Hortus botanicus is het mogelijk. Omgeven door weelderige bloemen en bijzondere bomen kunt u elkaar het ja-woord geven in de monumentale 18de eeuwse Oranjerie. Voor een receptie, borrel of feest staat de volledige tuin ter beschikking.  

Receptie en diner

De cateraar van de Hortus staat voor u klaar om uw receptie of diner tot in de puntjes te verzorgen. Of u nu een sitdown luxe diner wilt voor familie en vrienden of een dinerbuffet voor al uw gasten plus aanhang, het is allemaal mogelijk. Neem voor alle mogelijkheden contact op met de salesafdeling. Zij helpen u graag verder. Wilt u een keer langskomen om de Oranjerie en de tuinen te komen bekijken? Dan bent u van harte welkom. 

Trouwreportages 

De Hortus is een geliefde plek om te trouwen of bruidsfoto’s te maken. Om teleurstellingen te voorkomen vragen we je om een reservering te maken via hortus@hortus.leidenuniv.nl of telefonisch op +31 71 5275144. Een van onze medewerkers komt zo nu en dan langs om te kijken of alles rondom de fotoshoot goed verloopt. Niet meer dan twee bruidsparen tegelijkertijd. De spelregels rondom het maken van bruidsfoto's vindt u hier

Kosten: entreeprijs per persoon (met Museumkaart gratis toegang). Tijd: binnen openingstijden (zomer: ma t/m vr van 9.00-18.00 uur en winter: ma t/m vr van 10.00-17.00 uur). 

Let op: het is niet mogelijk om tijdens trouwreportages uw auto op het Hortusterrein te parkeren. Parkeren is mogelijk in één van de dichtbij zijnde parkeergarages. Meer informatie over parkeermogelijkheden vindt u hier.

Beschikbaarheid opvragen

Impressies

Bij ons leer je de wereld kennen