Vorige pagina

'Borduur een Kamerplant in pot'. Kunstenaar Astrid Vlasman daagde mensen in het hele land uit om met deze opdracht aan de slag gegaan. Dit resulteerde in een groot borduurwerk van een collectie kamerplanten, dat nu als communityproject te zien is bij de entree van de Hortus.

Borduur een Kamerplant in pot Kunstenaar Astrid Vlasman daagde mensen in het hele land uit om met deze opdracht aan de slag gegaan. Het project zou in eerste instantie te zien zijn tijdens het textielfestival in de Pieterskerk in 2020. Na uitstel van het textielfestival is nu het gelukkige moment aangebroken om het resultaat tentoon te stellen in de Hortus botanicus Leiden, een fantastische plek waar de liefde voor planten zichtbaar is. 230 geborduurde planten zijn gecombineerd met schilderingen op papier die alle werkjes aan elkaar verbinden.  

Er is samengewerkt met ‘Merkwaardig’ (de landelijke vereniging liefhebbers van merklappen), basisschoolkinderen van de Vrije school Mareland en de Meerpaal uit Leiden, leerlingen van de Internationale schakelkas van Davinci (ISK) en heel veel andere mensen die hun eigen geborduurde plantjes hebben ingeleverd voor dit project. Het stond iedereen vrij hoe zij de plant gingen maken, alle steken waren toegestaan. Fantasieplanten waren ook welkom en zelfs onaffe werkjes kregen een plaats in het geheel. De diversiteit in werkwijze en borduursteken laat zien dat iedereen kan borduren!

Astrid Vlasman dankt alle mensen die mee hebben gewerkt aan dit project.

www.vlaswerk.nl

@vlaswerk

Bij ons leer je de wereld kennen