PERSBERICHT - Recordaantal bezoekers voor de Hortus

PERSBERICHT - Recordaantal bezoekers voor de Hortus

20 december 2023 - De Hortus botanicus Leiden sluit dit jaar af met een recordaantal bezoekers. De oudste botanische tuin van Nederland stevent af op 240.000 bezoekers in 2023. De Hortus beleeft hiermee het succesvolste jaar ooit en is het tweede museum van Leiden. Komende week (25 december t/m 1 januari) is de Hortus gesloten. In januari start de tuin met een themajaar geur. Meer informatie staat op hortusleiden.nl/geur.

Structurele groei
Het stijgende bezoekersaantal is niet nieuw: de groei zette tien jaar geleden in. De Hortus wijdt de stijging aan de groeiende belangstelling voor de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Daarnaast speelt de programmering van de Hortus een grote rol. De tuin organiseert het hele jaar door met succes activiteiten voor verschillende doelgroepen, van creatieve workshops, seizoensrondleidingen en stekjesruilmiddagen tot de jaarlijkse Midzomernacht en Plantenmarkt. Ook is de tuin locatie voor grote Leidse evenementen als de Nacht van Ontdekkingen, Museumnacht en de Open Monumentendagen. Bezoekers geven aan ook te komen voor de Museumshop en het gezellige Hortus Grand Café.

Patricia Vandecasteele, hoofd Publiekszaken: “Naast een stijging zien we ook een verandering in de samenstelling van ons publiek. Op dit moment is een op de vier bezoekers onder de 30 jaar. Dat we als botanische tuin relevant zijn voor een nieuwe generatie, is iets waar we als Hortus ontzettend blij mee zijn.”

Geurjaar 
Komend jaar staan de tuinen en kassen in het teken van geur en zijn er elk seizoen speciale geuractiviteiten, zoals een wintergeurenwandeling, een workshop parfum maken en een geurspeurtocht voor kinderen. Ook kijkt de Hortus uit naar de opening van de rondloop om de Oude Sterrewacht in april en de nieuwe Mediterrane tuin in mei.

---
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie, communicatie@hortus.leidenuniv.nl of 071-5275231 of 06-30976929.

Download beeldmateriaal

Kies een taal