PERSBERICHT - Zomervakantie in de Hortus botanicus Leiden

PERSBERICHT - Zomervakantie in de Hortus botanicus Leiden

8 juli 2024 - In de zomervakantie (13 juli t/m 25 augustus) organiseert de Hortus botanicus Leiden allerlei activiteiten. Jong en oud kan in de nieuwe Geurbeleving in de Oude Sterrewacht de rol van geur in de plantenwereld ontdekken of een eigen geurzakje met de favoriete geur maken tijdens een Geurworkshop door Phila del Art. Ook kan onder de monumentale Hortusbomen meegedaan worden aan ouder/kindyoga. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli geven de Hortusimkers een kijkje achter de schermen tijdens de Open Imkerijdagen. Museumkaarthouders en kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot de Hortus, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is de entreeprijs € 3,50. Tickets via hortusleiden.nl/tickets.

Geurbeleving
In de Geurbeleving kun je door te zien, ruiken en doen ontdekken wat de rol van geur in de natuur is. Aan de hand van onder andere enkele kroonjuwelen van de Hortus, zoals de Amorphophallus, leren bezoekers wat de verschillende functies van geur zijn. Zo schrikken bepaalde planten die aantrekkelijk ruiken voor de mens, insecten juist af. Na de Geurbeleving loop je met een nieuwe blik en neus door de tuinen. De Geurbeleving is van woensdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur gratis te bezichtigen bij een bezoek aan de Hortus. Meer informatie staat op hortusleiden.nl/geurbeleving.

Geurworkshops
Op vrijdag 19 juli en vrijdag 2, 9 en 23 augustus zijn er Geurworkshops in het speciale Geuratelier bij de Geurbeleving. Tijdens deze workshops kunnen kinderen en volwassenen ervaren wat geur met hen doet en op zoek gaan naar een geur die bij hen past. Ze gaan naar huis met een door hen zelf bestempeld geurzakje met de favoriete geur. De workshop wordt begeleid door deelnemers van Phila del Art, een leer- en werkplaats voor beeldende kunst te Leiden (Philadelphia Zorg). De workshops zijn van 11.15-12.15 uur, 13.30-14.30 uur en 14.45-15.45 uur en kosten € 5, inclusief materiaal en kopje kruidenthee en exclusief Hortusentree. Aanmelden kan op hortusleiden.nl/geurworkshop.

Ouder/kindyoga
Zondag 4, 18 en 25 augustus kunnen kinderen met hun vader of moeder (of opa of oma) meedoen aan yoga. Tijdens de yogales voer je samen in de schaduw makkelijke yoga-oefeningen uit. De les wordt gegeven door Josien Rens van PandaYoga. Per datum zijn er twee lessen: om 10:00 uur voor kinderen van 4 tot 7 jaar en om 11:30 voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De yogalessen duren 1 uur en kosten € 10 per kind-ouder duo (exclusief Hortusentree; Museumkaart gratis Hortusentree). Meer informatie en tickets op hortusleiden.nl/ouderkindyoga.

Open Imkerijdagen
Op zaterdag 13 en zondag 14 juli geven de Hortusimkers bij de Geurbeleving een kijkje achter de schermen tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je ervaren hoe bijenwas ruikt, honing proeven en kaarsen rollen. Om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur geeft imker Fred een rondleiding door de tuin over de rol van geur, inclusief een bezoek aan de imkerij. Deze rondleiding kost € 5 plus Hortusentree (Museumkaart gratis Hortusentree). Aanmelden voor de rondleiding kan op hortusleiden.nl/imkerijdagen.

Donderdagrondleiding Geur
In de zomervakantie zijn er elke donderdag rondleidingen met speciale aandacht voor geur. De ervaren rondleiders van de Hortus vertellen het verhaal van de tuin en de rol van geur in de plantenwereld. De rondleidingen zijn van 13.30-14.30 uur in het Nederlands en van 16.00-17.00 uur in het Engels en kosten € 5 plus Hortusentree. Aanmelden kan via hortusleiden.nl/agenda.
 
--
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en aanvullend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Emma Knapper van de afdeling PR & Communicatie via communicatie@hortus.leidenuniv.nl of 071 527 1933.

Persfoto's

  • PERSFOTO Hortus botanicus Leiden _ Moeder en kind in de tuin _ (foto Simone Both)
    PERSFOTO Hortus botanicus Leiden _ Moeder en kind in de tuin _ (foto Simone Both)
  • PERSFOTO Geurbeleving Hortus botanicus Leiden _ Rozentuin _ (foto Simone Both)
    PERSFOTO Geurbeleving Hortus botanicus Leiden _ Rozentuin _ (foto Simone Both)

Kies een taal