Vorige pagina

Op 21 juni viert de Hortus botanicus Leiden viert de Midzomernacht – de langste dag van het jaar. Van 19:30 tot 23:00 uur kunnen bezoekers genieten van muziek, voorstellingen, kunst, wetenschap en bloemen die alleen ’s avonds volop geuren.

Muziek, theater, kunst en drankjes tussen het groen
Luister naar verschillende muzikale optredens zoals dat van Popkoor Prestige - die de openingsact van de avond verzorgt – maar ook van jazzartiesten Len & Lou en de band Bovenste Knoopje Open. Laat je meeslepen door Toneelgroep Al Dente, die het drama Oresteia speelt en lach mee met Leiden English Improv, die op de Sterrewachtsteiger stand-upcomedy routines verzorgt. Dompel je onder in de ‘binnenstebuitenwereld’ van de Circulaire Wonderkamer van Fields of Wonder, ontdek de levenscyclus van een alg in de Algenbar en ga naar huis met een handgemaakt aandenken van de makers van Stichting ROEM, die live jouw (oude) tas, T-shirt of ander product van een zeefdruk met een ontwerp naar keuze voorziet.

Pop-up Science
Als oudste, wetenschappelijke botanische tuin is de Midzomernacht niet compleet zonder botanisch onderzoek. Waar wetenschappers normaal gesproken overdags in een lab of bibliotheek te vinden zijn, brengen ze vanavond de wetenschap naar u toe. Verspreid over de avond vindt u op verschillende plekken in de Hortus Pop-up Science. Zo leert Nienke Beets u graag welke Stoepplantjes er op en langs uw stoep groeien en waarom. Ga voor het volledige programma en aanvullende informatie naar hortusleiden.nl.

Toegangskaartjes
Voor toegang tot Midzomernacht gelden de reguliere entreetarieven (8 euro per volwassene, Museumkaart en Hortus Vriendenkaart gratis toegang). Als u deze bijzondere zomeravond niet wilt missen, boek dan van tevoren uw tickets. Op de avond zelf geldt er namelijk een maximaal aantal bezoekers. Kaartverkoop aan de deur is mogelijk totdat dit aantal is bereikt.

Boek hier uw ticket(s) voor de Midzomernacht

--EINDE BERICHT--

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie, communicatie@hortus.leidenuniv.nl of T. 071-5275231. Beeldmateriaal kunt u downloaden via deze link.

Download de persmap
Bij ons leer je de wereld kennen