Vorige pagina

De Hortus botanicus Leiden is van start gegaan met een campagne op crowdfundingsplatform ‘voordekunst’ om een bijzondere kaart van Leiden te laten ontwikkelen door illustrator Stephan Timmers. De kaart is de nieuwste onderneming binnen het stoepplantjesproject van de Leidse botanische tuin, dat aandacht vraagt voor wilde ‘onkruid’planten die tussen de stoeptegels groeien.

Timmers, die complexe overzichtstekeningen maakt waarbinnen hij vaak extreme perspectieven toepast, gaat de kaart vullen met bekende Leidse gebouwen en plekken. Donateurs die 150 euro of meer schenken, mogen een gebouw kiezen die zij graag op de kaart getekend zien. De Hortus heeft een lijst opgesteld van 170 Leidse gebouwen waar donateurs uit kunnen kiezen, zoals het gemeentehuis, de Burcht en verschillende musea. 

Ook lagere bedragen leveren de donateur voordelen op in de vorm van tegenprestaties, zoals een ‘stoepplantjespakket’ vol gethematiseerde merchandise bij een donatie van 75 euro of meer. Als de kaart af is, medio voorjaar 2021, gaat deze dienst doen als onderlegger voor een citizen science project ter inventarisatie van stoepplantjes in de Leidse binnenstad. 

Een bijdrage leveren kan al vanaf tien euro, waarmee donateurs hun steun voor het stoepplantjesproject kunnen uitdragen. Doneren kan nog tot en met 27 november via de projectpagina van de Hortus op de voordekunstwebsite: https://www.voordekunst.nl/projecten/10978-stoepplantjeskaart-van-heel-leiden

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie, communicatie@hortus.leidenuniv.nl of T. 071-5275231. Beeldmateriaal kunt u downloaden onderaan deze pagina.

Doneren
Bij ons leer je de wereld kennen