Vorige pagina

Vleesetende planten, machtige stokoude bomen en planten met een ochtendhumeur. In de Hortus botanicus is van alles te ontdekken. Kom de bijzondere planten bewonderen, speuren of lekker picknicken. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Speurboekje Overlevers

Ontdek planten die al heel lang bestaan. Leer hoe ze zich in de loop van de tijd aan de omstandigheden hebben aangepast en waarom vleesetende planten overlevers zijn. Als je alle vragen hebt ingevuld ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar. Gratis verkrijgbaar bij de kassa. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Picknicken en Hortus Grand Café 

Buiten in de tuin mag je je zelf meegebrachte lunch opeten. Ook kun je iets eten of drinken in ons gezellige Hortus Grand Café. We beschikken over een speciaal kindermenu.

Met de kinderwagen 

Een groot deel van de Hortus is goed toegankelijk met een kinderwagen. Niet bereikbaar zijn het tropische terras, de loopbrug in de tropische kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin.

Vonden jullie het een leuk bezoek? 

Word dan lid van de Jeugdvriendenclub, onze natuurclub speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Of laat een positief inspectierapport achter op de website van Museumkids.

Kamerplantenboekje

Vraag bij de kassa om het Klein kamerplantenboekje, een kleurig boekje over kamerplanten voor kinderen. Met illustraties van Livia Pietrow. Je kunt ook een kamerplanten vriendenboekje downloaden en ook lezen hoe je verschillende kamerplanten kunt stekken.

Klik hier om het kamerplanten vriendenboekje te downloaden.
Klik hier voor meer informatie over verschillende kamerplanten.

Bij ons leer je de wereld kennen