Vorige pagina

De Hortus botanicus Leiden heeft voldoende faciliteiten om een bezoek met kinderen mogelijk te maken. Zo beschikken wij over een lift die u kunt betreden met de kinderwagen en een verschoonmogelijkheid in het invalidentoilet in de Wintertuin. Een groot gedeelte van de Hortus is toegankelijk met de kinderwagen (m.u.v. het Tropische Terras, de loopbrug in de Tropische Kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin). Bij het Hortus Grand Café is er een kindermenu aanwezig. Wij hebben verschillende leuke dingen te doen voor kinderen. Bekijk het aanbod hieronder.

Kamerplantenboekje

Vraag in de Hortus om het Klein kamerplantenboekje, een kleurig boekje over kamerplanten voor kinderen. Met illustraties van Livia Pietrow. Je kunt ook een kamerplanten vriendenboekje downloaden en ook lezen hoe je verschillende kamerplanten kunt stekken.

Klik hier om het kamerplanten vriendenboekje te downloaden.
Klik hier voor meer informatie over verschillende kamerplanten.

Hortus Overlevers

Begin de wandeling in de wintertuin en ontdek planten, die al heel lang bestaan. Leer, hoe planten zich in de loop der tijd aan de omstandigheden hebben aangepast en waarom vleesetende planten overlevers zijn.  

Hortus Vleeseters

Ontdek de waanzinnige collectie vleesetende planten. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis wandeling te krijgen.

Hortus Bijenwandeling

In de zomermaanden kan je samen met Melli de Bij een speurtocht doen door de tuin van de Hortus. Doe het samen met je broer/zus, vriend(in) of (groot)ouders of gewoon zelf. 
De wandeling is gratis verkrijgbaar bij de kassa. Als je alle vragen goed hebt ingevuld ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar. 

Strip: de Planten van Mayflower

In 2020 was het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims uit Leiden vertrokken en met het schip de Mayflower naar Amerika reisden. Vraag om het gratis stripboek bij de entree van de Hortus.

Het vorige stripboek, ‘Von Siebold en de planten uit Japan’ uit 2016, is niet meer verkrijgbaar, maar je kunt het online nog doorbladeren. Klik hier.

 

Bij ons leer je de wereld kennen