Vorige pagina

Rolstoel- en scootmobielgebruikers

Een groot deel van de Hortus is goed toegankelijk voor mensen, die minder goed ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. In de Hortus zijn gratis rolstoelen aanwezig. Wilt u meer dan 1 rolstoel gebruiken, dan is het slim deze van te voren te reserveren. Bij de entree van de Hortus is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 

Het tropische terras, de loopbrug in de tropische kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin zijn niet bereikbaar voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Dit geldt ook voor een aantal paden in de tuin met een zachte ondergrond, zoals de Varentuin en de Siebold Gedenktuin. De tuinen zijn wel aan de buitenkant te bezichtigen.

Invalidenparkeerplaats

Er is geen invalidenparkeerplaats direct bij de Hortus. Kijk voor alle parkeerproducten voor gehandicapten op de website van de Gemeente Leiden. Verder zijn er 3 invalidenparkeerplaatsen bij het Lipsiusgebouw op de zgn. Cleveringaplaats  en een vóór Het Rijksmuseum van Oudheden (Rapenburg 28) 

Blinden en slechtziende bezoekers

Blinde en slechtziende bezoekers en hun geleidehonden zijn van harte welkom in het museum. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Doven en slechthorende bezoekers

Tweemaal per jaar geeft onze dove rondleider een rondleiding in Nederlandse gebarentaal (zie agenda).

Deelname na aanmelding. Kosten € 4,- + entree, wel graag 3 dagen van te voren aanmelden.

Nieuwsgierig waar je nog meer rondleidingen in gebarentaal kunt volgen? Kijk hier voor een overzicht

Neem voor meer informatie over de toegankelijkheid van de Hortus contact op met hortus@hortus.leidenuniv.nl of via het algemene telefoonnummer 071-5275144. Hulp nodig? Aarzel dan niet om een vraag te stellen aan een van onze medewerkers bij de entree.

Bij ons leer je de wereld kennen