Vorige pagina

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoelang duurt een bezoek aan de Hortus? 

Een bezoek aan de tuin duurt circa 2 uur.

Wat zijn de openingstijden?

De Hortus is van 21 september t/m 20 maart dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 en van 21 maart t/m 20 september dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00. Dezelfde openingstijden worden gehanteerd in het Hortus Grand Café. 

Hoe kom ik bij de Hortus?

Vanaf Leiden CS kun je in ongeveer 15 minuten wandelen naar de Hortus. Kom je met de bus? Stap uit bij de Paterstraat, Breestraat of Kort Rapenburg. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op parkeerterreinen aan de rand van de stad, zoals op de stadparkeerplan Haagweg 6 of Parkeergarage Centrum Morspoort. Kom je met de fiets? U kan je je fietsen aan het Rapenburg parkeren of in het fietsenvak naast de entree van de Hortus. Daar is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Voor meer informatie, klik hier.

Hoe kan ik een tafel reserveren bij het Hortus Grand Café?

Je kunt online een tafel reserveren. 

Moet ik reserveren voor een bezoek aan de Hortus?

Je hoeft niet te reserveren. Wel raden wij het aan om voor uw bezoek alvast een ticket te kopen, dit kan op onze website. Mocht je een Museumkaart, LU-kaart of ICOM kaart hebben dan hoef je niet vooraf een ticket te kopen.

Is de tuin rolstoeltoegankelijk?

Een groot deel van de Hortus is goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. In de Hortus zijn gratis rolstoelen aanwezig. Het tropische terras, de loopbrug in de tropische kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin zijn niet bereikbaar voor rolstoel- en scootmobielgebruikers.

Zijn er informatieboekjes beschikbaar over de Hortus?

Onze informatie is gebundeld in verschillende gratis wandelplattegrondjes met verschillende thema’s, zoals onze Kroonjuwelen. Ook hebben wij voor kinderen diverse wandelboekjes beschikbaar. De wandelboekjes vind je in de Wintertuin.

Hoe kan ik de Sterrewacht bezoeken?

De Sterrewacht is te bezoeken door deel te nemen aan een rondleiding. Hier vind je meer informatie.

Mag ik drinken/eten in de Hortus?

Het meenemen van eigen, niet alcoholische, consumpties mag, mits deze niet genuttigd worden in de gebouwen van de Hortus. Gooi afval alstublieft in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Gevonden voorwerpen?

Ben je iets verloren in de Hortus, neem een kijkje op de iLost website, hier registeren wij alle gevonden voorwerpen.

Plattegrond

Welke coronamaatregelen gelden voor een bezoek aan de Hortus?

Kom alleen als je je gezond voelt en geen coronagerelateerde klachten heeft.

Bestel online tickets voor de Hortus
Bij ons leer je de wereld kennen