Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Bijzondere orchideeën in de oude ub ATTENTIE TIJDELIJK NIET TOEGANKELIJK

ATTENTIE alle universiteitsgebouwen, inclusief de Oude UB, zijn in het kader van maatregelen tegen het Corona virus NIET toegankelijk voor publiek. Het is nog niet bekend, wanneer de tentoonstelling weer te bezoeken is. Ook dan geldt: alleen op werkdagen, in het weekeinde gesloten.

Tentoonstelling van botanische aquarellen van o.a. het geslacht Ophrys, de bijenorchis – gemaakt door Esmée Winkel – en bloemmodellen afkomstig uit de collectie van Naturalis. De Oude UB is vrij toegankelijk onder kantooruren.
Illustratie: Ophrys apifera, Esmee Winkel

Lees meer

Tentoonstelling Van Columbus tot Mayflower

Van 9 april t/m 26 november besteedt de Hortus botanicus Leiden aandacht aan Amerikaanse planten die op het moment dat het schip de Mayflower naar Amerika vertrok bekend waren in onze streken.

Lees meer

Museumnacht - GEANNULEERD

ATTENTIE Museumnacht 2020 is geannuleerd in het kader van maatregelen tegen het coronavirus. De volgende editie is volgend jaar, op zaterdag 5 juni 2021.
Foto Wouter Vellekoop.

Lees meer

Stoepplantjes-consulent GEANNULEERD

Heb je vragen over stoepplantjes?
De stoepplantjesconsulent is vandaag niet in de Hortus, maar hopelijk weer op 12 juli, 9 augustus, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Lees meer

Midzomernacht - geannuleerd

Wegens coronamaatregelen is Midzomernacht dit jaar helaas geannuleerd. We hopen u volgend jaar terug te zien.

Lees meer

Inlooprondleiding 13:30 / Guided tour 4 PM

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij planten met een Amerikaanse afkomst. Natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Goedkoper met e-ticket. Aanmelden niet nodig. Foto Cunie Sleijpen.

Every Thursday in July and August at 4 PM our experienced guides walk through the garden with you. This year they pay extra attention to American plants. Enjoy their stories outside, the monumental Hortus trees and summer flowering bulbs. 2,50 above regular entrance. No need to book in advance, just come along! Cheaper with e-ticket. Picture by Cunie Sleijpen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen