Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Tentoonstelling vleeseters

Van 11 tot 20 augustus 2017 staat de Hortus tien dagen in het teken van vleesetende planten. De toch al mooie vaste collectie is verder aangevuld met een expositie waar vakmensen en liefhebbers hun mooiste planten laten zien. Regulier entree. Er is voor jonge bezoekers een gratis speurboekje. Als je vleesetende planten wil kopen, neem dan contant geld mee.
LET OP: Op donderdag 17 augustus zal het tussen 11.00 en 14.00 uur extra druk zijn in de Hortus vanwege een massaal bezoek van alle nieuwe Leidse studenten in de EL CID-week.

Lees meer

Woensdagmiddag workshop Balinees masker voor kinderen door Margriet Blom

Kunstenares Margriet Blom van Rembrandts Dochters geeft elke woensdagmiddag een workshop. Je kunt een keer of vaker meedoen. Het is binnen, dus je zit lekker droog als het regent. Schrijf je snel in want er kunnen maar tien kinderen per keer meedoen. De workshop duurt 1,5 uur. Leeftijd van 7-14 jaar.
14.30-16.00 uur. Deelname 1,50 plus entree. Aanmelden via educatie@hortus.leidenuniv.nl, graag naam en leeftijd kinderen vermelden.

Lees meer

Hortus festival Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble

De veertiende editie van Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek heeft als thema Kroonjuwelen. Het HortusEnsemble speelt hoogtepunten uit de geschiedenis van het Hortus Festival maar er zijn ook fonkelnieuwe voorstellingen, waaronder een kameropera van componist Robin de Raaff over het leven van de roemruchte familie Érard, gebaseerd op recent gevonden brieven.

Traditiegetrouw verzorgt het HortusEnsemble de slotconcerten van het Hortus Festival. Dit jaar speelt het ensemble een aantal romantische hoogtepunten uit de geschiedenis van het festival, waaronder relatief onbekende werken van D’Indy en Lekeu. Pianist en festivalleider Maarten van Veen ‘ontdekte’ deze verborgen parels in zijn nimmer aflatende zoektocht naar verborgen schatten. Het HortusEnsemble speelt op authentieke instrumenten, waarmee ze het origineel van de composities zo dicht mogelijk benaderen.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij aansprekende planten uit de tropen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag is Jan Hengstmengel uw rondleider. Attentie, om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.
Deelname is gratis. Groepen met meer dan zes personen kunnen niet deelnemen aan de inlooprondleiding.


Lees meer

Woensdagmiddag workshop Gamelan voor kinderen door Margriet Blom

Kunstenares Margriet Blom van Rembrandts Dochters geeft elke woensdagmiddag een workshop. Je kunt een keer of vaker meedoen. Het is binnen, dus je zit lekker droog als het regent. Schrijf je snel in want er kunnen maar tien kinderen per keer meedoen. De workshop duurt 1,5 uur. Leeftijd van 7-14 jaar.
14.30-16.00 uur. Deelname 1,50 plus entree.

Lees meer

Rondleiding orchideeën uit Indonesië (Engelstalig)

De Japanse Izai Kikuchi studeert biologie en is erg geïnteresseerd in orchideeën. Vanavond laat hij u de mooie en bijzondere exemplaren zien, met extra aandacht voor orchideeën uit Indonesië. De rondleiding is in het Engels; graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij aansprekende planten uit de tropen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag is Carla Teune uw rondleider. Attentie, om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.
Deelname is gratis. Groepen met meer dan zes personen kunnen niet deelnemen aan de inlooprondleiding.

Lees meer

Open Monumentenweekend

In 2017 doet de Hortus ook weer mee met het Open Monumentenweekend.
Thema voor heel Leiden is ‘Boeren, burgers en buitenlui, met een snufje De Stijl'. Kom bij de gastvrouwen in de Hortus het boekje halen en start zo uw rondtocht door Leiden. Of eindig uw rondje Leiden bij ons, en sla uw slag op de kleine bollenmarkt. De Hortus is vandaag gratis open.
Beide dagen is er een rondleiding ‘Boeren in de Tropen’; deelname gratis, aanmelden ter plekke, aantal deelnemers beperkt dus wees er tijdig bij: zaterdag om 12.00 en 14.00 uur, zondag om 14.00 uur. (De reguliere zondagwandeling vertrekt om 12.00 uur).

Lees meer

Zondagwandeling De Tuin als lab

Er wordt veel óver planten gecommuniceerd, maar bij deze rondleiding door Sanne van Gammeren ligt de nadruk op de communicatie van planten zelf. Communicatie die mensen nauwelijks waar kunnen nemen, omdat deze te subtiel is.
Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Nacht van Kunst en Kennis

Voor de vijfde keer viert de Hortus de Nacht van Kunst en Kennis. Een avond vol met leuke, interessante, gekke en prachtige acts, lezingen, rondleidingen, bands, workshop en nog veel meer. De Hortus is ook dit jaar weer van de partij.

Lees meer

Fotocursus specerijen

Fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing geeft u kort instructie en daarna gaat u zelf aan het werk. Deelname €42,50 plus entree, Inclusief koffie/thee en wat lekkers
Van 10.00 - 14.00 uur.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen