Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Workshop Wetenschappelijk tekenen ‘Bekerplanten, vorm en toon’ VOL

Deze maandag staan de mooie bekerplanten uit de collectie van de Hortus centraal. De les wordt gegeven door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.
Deze workshop is VOL, aanmelding is niet meer mogelijk.

Lees meer

Knutselen met Bernadet en Hester: Batikken

Voor kinderen van 6-12 jaar
Midden op de Indonesische markt in onze Wintertuin staat een Javaans huisje. Hier ga je aan het werk met een echte batikstempel en maakt een prachtig lapje.

Lees meer

Zomeravondlezing Batik

Cisca van der Zwan is zowel plantenkenner en Hortusrondleider, als liefhebber van veel textieltechnieken. In het kader van het Indonesiëjaar vertelt ze vanavond over batik. Deelname € 1,50 plus entree; van 19.30-21.00 uur. Graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij aansprekende planten uit de tropen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Attentie, om 13.30 uur door Hanneke Jelles in het Nederlands, om 16.00 uur door Gerda van Uffelen in het Engels.


Lees meer

Science café Bloem, bestuiver en bestrijder

Loop binnen en kom luisteren, proberen, kijken. Anna Koster vertelt over eetbare bloemen en laat u proeven; Maarten Schrama en Henrik Barmentlo vertellen over hun onderzoek naar de effecten van schadelijke stoffen in een natuurlijke situatie; Hinse Boonstra geeft uitleg over de toelating van bestrijdingsmiddelen; u hoort meer over het Bijenlint en spreekt hortusimker Fred Weber. Proef verschillende honingsoorten.
Het Science café is een levendig geheel waar van alles te doen, zien, proeven is voor jong en oud; regelmatig vertrekt een rondleider die u de bestuivers en bijzondere bloemen in de Hortus wijst. Voor kinderen is er een wilde-bijen-safari!
Het programma is doorlopend met korte praatjes, u loopt naar binnen wanneer het u uitkomt en blijft zolang u het leuk vindt, om daarna in de tuin verder te genieten.
Van 14-17 uur. Regulier Hortusentree (Vriendenkaart en Museumkaart vrij entree), u betaalt niet extra en hoeft zich niet aan te melden.

Lees meer

Familierondleiding ‘Op zoek naar de Hortusbijen’

In het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen geven hortusimker Fred Weber en helpers op om 12 uur een familierondleiding. U komt ook op de Hortus-imkerij, een deel van de tuin dat normaal gesproken voor publiek gesloten is. Deelname € 1,50 per persoon plus Hortusentree.

Lees meer

Demonstraties Bijen

In het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen worden er op 8 en 9 juli demonstraties gegeven achter het Tuinhuisje.
Van 14.00-16.00. Deelname gratis, u betaalt alleen entree. Dit jaar extra aandacht voor de bijenwas, die komende week tijdens de workshop batik verwerkt zal worden.

Lees meer

Zondagwandeling Bijen

Door Hortusimker Fred Weber.
Al vanaf het prille begin was er in de Leidse Hortus aandacht voor bijen. Hortulanus Clutius, Dirck Outgaertsz Cluyt, gaf zijn directeur Clutius uitleg over het leven van de honingbij. Die uitleg heeft Clutius ook op papier gezet: het eerste boek in de Nederlandse taal over honingbijen. Vandaag laat de Hortusimker van vandaag de historische plekken zien, en geeft uitleg over de bijen die in volle actie zijn.
Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Demonstraties Bijen

In het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen worden van van 14.00-16.00 demonstraties gegeven achter het Tuinhuisje. Deelname gratis, u betaalt alleen entree. Dit jaar extra aandacht voor de bijenwas, die komende week tijdens de workshop batik verwerkt zal worden.
[170709-01]

Lees meer

Zomeravondworkshop Batik

Cisca van der Zwan is zowel plantenkenner en Hortusrondleider, als liefhebber van veel textieltechnieken. In het kader van het Indonesiëjaar vertelde ze op 5 juli al tijdens een lezing over batik. Vanavond gaat u zelf aan de slag. Deelnemers betalen € 15,- plus entree; van 19.30-21.00 uur. Graag aanmelden, het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen