Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Tentoonstelling Van Columbus tot Mayflower

Van 9 april t/m 26 november besteedt de Hortus botanicus Leiden aandacht aan Amerikaanse planten die op het moment dat het schip de Mayflower naar Amerika vertrok bekend waren in onze streken.

Lees meer

‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’: borduur nu mee!

Borduur mee aan 'het bos van draad' van kunstenares Sara Vrugt. Dit kunstwerk van honderd vierkante meter wordt gemaakt in een pop-up atelier: deze zomer strijkt het neer in de Leidse Hortus. Het resultaat is een collectief woud van draad waarin je in gedachten kunt verdwalen. Bovendien planten we gezamenlijk een levend woud van honderdduizend bomen! Attentie er wordt alleen gewerkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00-13:30 en van 14:00-16:30 uur. Deelname aan het borduren is gratis, maar uitsluitend op reservering; u betaalt wel entree voor de Hortus. Al geschikt vanaf 12 jaar, maar onder begeleiding.

Lees meer

EL CID in de Hortus

Deze week staat in het teken van EL CID, De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID verzorgt de introductieweek voor de eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. Van 9 tot en met 19 augustus, tussen 12.00 en 14.30 uur komen de studenten in de Hortus lunchen. We verwachten een gezellige drukte. De drukte liever vermijden? Kom dan ná 14.30 uur.

Lees meer

Workshop creatief schrijven met Jeroen Windmeijer VOL

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. Hij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de hooglandindianen van Ecuador. In augustus 2019 verscheen De Offers, een thriller die deels is gebaseerd op zijn eigen veldwerk in een indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Boliviaanse Titicacameer. Tijdens deze schrijfdag zal Windmeijer ingaan op enkele schrijftechnieken, maar dag staat vooral in het teken van het zelf schrijven aan de hand van kleine opdrachten. De Hortus zelf zal een belangrijke bron van inspiratie zijn, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrims die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

Lees meer

Plantenmarkt - GEANNULEERD

Let op: helaas valt de 1,5 meter regel tijdens de plantenmarkt van dit jaar niet te handhaven. Het evenement is daarom geannuleerd. De volgende editie zal plaatsvinden op 8 mei 2021.

Lees meer

Start najaarsserie Museum Jeugd Universiteit

Wat at je in Leiden in het jaar 1620? Droeg een zeeman in 1620 een matrozenpak? Wie waren de Drie Zusters? Op deze en andere vragen die te maken hebben met de tijd dat de Pilgrims in Leiden woonden krijg je antwoord tijdens deze serie van 4 colleges op de zondagmiddag. Voor nieuwsgierige kinderen van 8 - 12 jaar.

Lees meer

Toneelgroep Al Dente in de Hortus

Toneelgroep Al Dente speelt op 10, 11 en 12 augustus de avondvoorstelling 'Ik zit hier op een stoel' in de Hortus. Reserveren via www.aldente.nl. Tickets (incl. consumptie) zijn €12,50.

Lees meer

Zondagwandeling Varens

De allereerste rondleiding na de Corona periode. Rondleiders Harry Roskam en Miguel Fernandez Voortman geven u volop gelegenheid alles te zien en te horen op veilige afstand. Loop veilig mee, er kunnen maximaal 10 mensen per rondleider deelnemen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen