Vorige pagina

Zonder de Stichting Vrienden van de Leidse Hortus zou de tuin er nooit zo mooi bijliggen zoals nu. Dankzij de steun van de Vrienden kan de Hortus investeren in de tuin én in zijn toekomst. Maar wie zijn de gezichten achter de Stichting en waar staan zij voor? Daar was Marnix Kluiters, podcastmaker bij Van Lanschot Kempen ook benieuwd naar. Hij trof voorzitter John van Ruiten en 1ste secretaris Mia Hopperus Buma om te praten over de Hortus en de Stichting.

Mede dankzij de steun van de vrienden, kan de Hortus botanicus Leiden blijven vernieuwen en activiteiten organiseren. De stichting stelt de Hortus in staat zijn unieke collectie aan het publiek te presenteren en de passie voor - en kennis over het belang van - planten te delen. De oudste botanische tuin van Nederland ligt midden in de binnenstad van Leiden. Het is de studietuin van de Leidse Universiteit, aangelegd in 1590. Vier eeuwen lang verzamelen, verzorgen en bestuderen heeft een bijzondere tuin met een unieke collectie voortgebracht. De bestuurders vertellen er vol enthousiasme over in deze podcast editie in de serie Goed Doen.

Beluister de aflevering hieronder:

In de podcastserie Goed Doen gaat Marnix Kluiters van Van Lanschot Kempen in gesprek met bestuurders van goede doelen in Nederland. Waar maken deze goede doelen en hun bestuurders zich hard voor? En wat en hoe kan de luisteraar bijdragen aan een mooiere wereld? Van Lanschot Kempen geeft in deze serie een aantal van haar relaties de kans om zich te presenteren aan een groot publiek en zodoende mensen te inspireren bij te dragen aan goede doelen in Nederland. De Stichting Vrienden van de Leidse Hortus heeft het financieel beheer van het van Steijnfonds bij Van Lanschot Kempen ondergebracht. Onder meer het Concertgebouw en de Hartstichting gingen de Vriendenstichting in deze podcastserie voor.

Bij ons leer je de wereld kennen