Vorige pagina

Al meer dan 40 jaar kan oudste botanische tuin van Nederland rekenen op steun van Vrienden. Dankzij hun steun en de steun van donateurs kan deze plek, een groene oase in de binnenstad van Leiden, blijven bestaan. Het stelt de Hortus in staat zijn unieke collectie aan het publiek te presenteren en de passie voor - en kennis over het belang van - planten te delen.

Iedere donatie is welkom. Bij een donatie vanaf €27,50 per kalenderjaar kunt u Vriend van de Hortus worden. Als Vriend steunt u niet alleen de Hortus, u krijgt er ook wat voor terug. Onderaan deze pagina vindt u de diverse Vriendschappen met bijbehorende voordelen waaruit u kunt kiezen. Zo zijn er Vriendschappen waarmee u met 1 of 2 personen gratis toegang de Hortus krijgt. Vriendschappen waarbij u de Hortus met een groter bedrag steunt (Clusiusvriend of Adoptant) en er is een speciaal Hortusjeugdvriendschap. Ook is het mogelijk om een Vriendschap cadeau te doen. 

Waar gaat uw bijdrage naartoe? 

Hoe klein of groot uw donatie ook is, we zorgen er voor dat het altijd ten goede komt aan het behoud van de Hortus. Dat betekent dat uw bijdrage onder andere wordt besteed aan:

  • Onderhoud, vernieuwing en verfraaiing van de tuinen en kassen
  • Vergroting van de aantrekkelijkheid voor bezoekers
  • Acties en evenementen ter vergroting van de naamsbekendheid van de Hortus
  • Toegankelijkheid en educatie
  • Overige activiteiten met betrekking tot behoud van de Hortus

Op de verschillende vriendschapspagina’s wordt specifieker duidelijk gemaakt aan welk onderdeel van de Hortus u bijdraagt.

Hoe communiceren wij met u?

Berichten met betrekking tot uw Vriendschap versturen we zo veel mogelijk digitaal. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het bespaart ook kosten. Is digitaal communiceren voor u geen optie? Geen probleem, wij informeren u per post.

Adreswijziging?

Stuur ons een mail.

Bent u Vriend maar wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

Bij ons leer je de wereld kennen